Kripto
StoryEditor

FDIC prodaje depozite Signature banke Flagstaru, kriptovalute nisu uključene

20. Ožujak 2023.
foto Getty Images/istockphoto

Samo tjedan dana nakon propasti, depoziti i krediti Signature banke bit će prodani Flagstar banci, podružnici New York Community Bancorpa, ali depoziti povezani s kriptom neće biti dio dogovora.

Savezna korporacija za osiguranje depozita (FDIC) objavila je sporazum 19. ožujka, prema kojem će biti preuzeto 38,4 milijarde dolara vrijednih depozita koji nisu povezani s kriptovalutama i 12,9 milijardi dolara kredita od strane banke sa sjedištem u Michiganu na temelju ugovora o kupnji i preuzimanju.

Od 20. ožujka podružnice 40 podružnica Signature banke počet će poslovati kao Flagstar banka, gdje će svi depoziti koje je preuzela Flagstar banka i dalje biti osigurani sve do 250.000 dolara.

Ugovor o preuzimanju od Flagstar banke nije uključivao približno 4 milijarde dolara depozita koje drži digitalni odjel Signature banke. Umjesto toga, FDIC je potvrdio da će te depozite prenijeti izravno klijentima koji su otvorili račun za digitalno bankarstvo.

- FDIC će te depozite osigurati izravno klijentima čiji su računi povezani s poslovanjem digitalnog bankarstva – navodi se.

Brojka od 4 milijarde dolara iznosi 4,5 posto od ukupno 88,6 milijardi dolara depozita koje je Signature Bank imala od 31. prosinca.

Coinbase, Celsius i Paxos tri su kripto tvrtke koje su nedavno potvrdile određenu izloženost Signature banci.  

Prošlog tjedna, Reutersovo izvješće od 17. ožujka citiralo je dva izvora koji su sugerirali da će svaki kupac Signaturea morati odbaciti kripto aktivnosti kao dio potencijalnog plan spašavanja.

Tada je glasnogovornik FDIC-a to opovrgnuo, napominjući da agencija nije zahtijevala kripto dezinvestiranje kao dio bilo kakve prodaje.

Partner Castle Island Venturesa Nic Carter vjeruje da najnovija objava pokazuje da je FDIC ‘lagao‘ u svom odgovoru Reutersu.

Preuzimanje dolazi nakon što je FDIC 12. ožujka osnovao Signature Bridge Bank, nakon što je Njujorški odjel za financijske usluge zatvorio banku i imenovao FDIC za svog primatelja.

02. lipanj 2023 00:45