Kripto
StoryEditor

NFT play-to-earn igra Axie Infinity prikupila je dodatnih 150 milijuna dolara

07. Travanj 2022.

Sky Mavis, tvrtka koja stoji iza popularne NFT play-to-earn igre Axie Infinity, prikupila je dodatnih 150 milijuna dolara u svom posljednjem krugu financiranja.

Kreatori Axie Infinitya jučer su objavili kako su osigurali 150 milijuna dolara nakon što su zaključili posljednji krug financiranja koji je predvodio Binance. Animoca Brands, Andreessen Horowitz, Dialectic i Paradigm također su sudjelovali u prikupljanju kapitala, udvostručujući svoje prethodne doprinose.

U postu na blogu Sky Mavis je objasnio da će se osigurani novac, u kombinaciji s vlastitim bilančnim sredstvima, koristiti kako bi se osiguralo da svi korisnici na koje je utjecao hakerski napad na ronin bridge 23. ožujka budu kompenzirani. Most koji povezuje ronin sidechain s ethereum mainnetom ugrožen je nakon što je napadač dobio pristup privatnim ključevima pet od devet validatorskih čvorova. Napadač je 'pobjegao' s 173,600 ethera i 25.5 milijuna usdc-a, vrijednih preko 550 milijuna dolara u to vrijeme.

- Posljednjih osam dana bilo je najteže na našem četverogodišnjem putovanju. Hvala vam na hrabrosti, ljubaznosti, molitvama i riječima podrške - navodi se u poruci i objašnjava da će se ronin bridge ponovno otvoriti nakon što prođe sigurnosnu nadogradnju i nekoliko revizija.

Izvršni direktor Sky Mavisa Trung Nguyen također je objasnio kako tvrtka planira povećati sigurnost ronin mreže proširenjem svog validatorskog skupa i provedbom novih sigurnosnih mjera.

- Sky Mavis predan je nadoknadi izgubljenih sredstava svih naših korisnika i provedbi rigoroznih mjera unutarnje sigurnosti kako bi se spriječili budući napadi. Uz podršku Binancea i drugih lidera u industriji, moći ćemo brzo proširiti validatorski set s 5 na 21 validator kako bismo osigurali sigurnost ronin mreže - rekao je Nguyen.

Post je također otkrio da Sky Mavis surađuje s Binanceom kako bi osigurao ethereum depozite i isplate za igrače Axie Infinityja dok je ronin bridge offline.

- Da bi globalni ekosustav nastavio napredovati i sazrijevati, nužno je da radimo zajedno, posebno kada je riječ o sigurnosti, koja jest naša jača strana. Čvrsto vjerujemo da će Sky Mavis donijeti veliku vrijednost i rast za industriju i vjerujemo da ih je potrebno podržati dok predano rade na rješavanju nedavni izgreda - kazao je izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao.

Unatoč nedavnim zastojima, Sky Mavis napreduje s razvojem igre. Sutra će tvrtka debitirati s Axie Infinity: Origin, ažuriranom verzijom igre koja će uključivati novu mehaniku i omogućiti novim korisnicima da besplatno isprobaju igru.

27. travanj 2024 04:17