Kripto
StoryEditor

Novi model umjetne inteligencije GPT-4 izazvao rast AI tokena na kripto tržištu

15. Ožujak 2023.

ChatGPT nastavlja dominirati tehnološkim sektorom, a OpenAI izdao je GPT-4, novi model koji donosi mnoga poboljšanja. Startup navodi da je GPT-4 sposobniji od svog prethodnika GPT-3.5 jer nudi bolju pouzdanost, kreativnost i rukovanje nijansiranim uputama.

OpenAI pokreće GPT-4

Među novim značajkama koje će novi model ponuditi uključuju mogućnost razumijevanja slika. Na primjer, korisnik bi mogao proći sliku koja sadrži nekoliko sastojaka, a umjetna inteligencija odgovorit će mogućim jelima s hranom u kojima se može koristiti. ChatGPT će također imati ‘bolje pamćenje‘ i može obraditi do 25 tisuća riječi.

OpenAI, u koji je Microsoft uložio 10 milijardi dolara, glavna je tema u tehnološkom svijetu, a mnoge konkurentske tvrtke započinju vlastite projekte u umjetnoj inteligenciji. Naravno, neki izazovi i zamke još uvijek postoje, ali to nije spriječilo milijune korisnika da pohrle u aplikaciju ChatGPT.

Profesori su upozorili protiv korištenja ChatGPT-a, pogotovo zato što se model pokazao izuzetno sposobnim na nekoliko različitih vrsta ispita.

Umjetna inteligencija s godinama je stalno povećavala važnost, ali 2023. razvija se kao jedna od najkritičnijih godina do sada. Kripto industrija to je primila na znanje, a nekoliko projekata također pokazuje rast od početka godine.

Coinbaseov Conor Grogan također je testirao aplikaciju, unoseći pametni ugovor, a aplikacija je ukazala na ranjivosti.

CryptoGPT iskorištava ChatGPT maniju

ChatGPT jedna je od ‘najvrućih‘ priča 2023. godine, a novi model zasigurno će samo povećati popularnost aplikacije. Neki kripto projekti čak su počeli iskorištavati fenomen, ponajviše CryptoGPT.

Projekt navodi da je njegova platforma ZK Layer-2 koji korisnicima omogućuje unovčavanje podataka o umjetnoj  inteligenciji i ‘pretvaranje svakog zadatka vašeg svakodnevnog života u izvor prihoda‘. Ovi elementi svakodnevnog uključuju fitness, upoznavanje, igre i obrazovanje. Token je u posljednjih nekoliko dana doživio značajan rast, porastavši za 1.703 posto otkako je uvršten na mjenjačnice.

Ne iznenađuje da je nekoliko tokena projekata koji se usredotočuju na umjetnu inteligenciju svjedočilo naglom rastu vrijednosti nakon vijesti. Ovi tokeni postoje već godinama na tržištu, ali uspjeh ChatGPT-a dao im je drugi život.

Među najuspješnijim tokenima su Graph, SingularityNET, Render Token, Fetch.ai i Oasis Network. Gotovo svi ovi tokeni doživjeli su dvoznamenkasto povećanje cijene.

20. travanj 2024 14:44