Kripto
StoryEditor

Vodeće svjetske trgovačke tvrtke odustale od američkih planova trgovanja kriptovalutama usred regulatornog pritiska

11. Svibanj 2023.

Jane Street Group i Jump Crypto povlače se iz svojih ambicija kripto trgovanja kako američki regulatori zadaju sve jače udarce kripto industriji.

Gobalna trgovačka tvrtka Jane Street smanjuje kripto planove na globalnoj razini zbog regulatorne nesigurnosti. Nesigurno regulatorno okruženje ‘otežalo je tvrtki poslovanje na način koji zadovoljava unutarnje standarde‘, navodi Bloomberg, pozivajući se na osobu upoznatu s tim pitanjem.

Jump Crypto, jedinica digitalne imovine Jump Tradinga, napušta američko tržište iz sličnih razloga, dodaje se.

Američki kripto egzodus

Međutim, Jump Crypto se širi na međunarodnoj razini, potvrđeno je. Nekoliko američkih kripto tvrtki također se seli u inozemstvo, kao što su Coinbase, Gemini i Galaxy Digital.

Jane Street i Jump Trading bili su zahvaćeni nekim od prošlogodišnjih previranja na kripto tržištu. Bili su meta američkih tužitelja u istrazi o propalom ekosustavu terra/luna. Osim toga, Jump Crypto bio je glavni podupiratelj projekta terraUSD stablecoina od 2019. godine.

Ni Jane Street nije izbjegao regulatorni gnjev. Prema izvješću, tvrtka je anonimno citirana od strane Komisije za trgovanje robnim ročnicama (CFTC) u tužbi protiv Binancea.

Nadalje, bivši izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried radio je u Jane Streetu u New Yorku prije nego što je 2017. pokrenuto Alamedu.

Vodeći svjetski upravitelj kripto imovine Grayscale i dalje napreduje sa svojim ambicijama fonda kojim se trguje na burzi (ETF) unatoč tome što ga je blokirala Komisija za vrijednosne papire (SEC).

Grayscale je 9. svibnja najavio osnivanje Grayscale Funds Trusta.

Izgledi za kripto tržište

- Novi Trust omogućiti će Grayscaleu samostalno upravljanje i stavljanje na tržište novih i inovativnih proizvoda, dok nastavljamo graditi našu ETF franšizu i širi spektar proizvoda – dodaju iz Grayscalea.

Grayscale je također podnio registraciju SEC-u za ETF Ethereum Futures, Bitcoin Composite ETF i Grayscale Privacy ETF.

Kripto tržište ostalo je relativno mirno u posljednja 24 sata. Kao rezultat toga, ukupna kapitalizacija ostaje na 1,18 bilijuna dolara, nakon 4,6-postotnog pada u prošlom tjednu.

Cijena bitcoina iznosi 27.405 dolara, dok ethereuma 1,821 dolara u trenutku pisanja ovog članka.

27. travanj 2024 07:40