Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene na čelu Bayera, Samoborske banke, Agromila…

31. Listopad 2019.
Andrejka Smolnikar Prah na čelu je Bayera u Hrvatskoj

Andreja Smolnikar Prah nova je direktorica BAYERA za Hrvatsku umjesto Richarda Johannea Brycea. U više od 20 godina svoje karijere u Bayeru obnašala je brojne fukcije, uključujući one u prodaji, marketingu te rukovodeće pozicije na lokalnoj i regionalnoj razini. Uz svoju dosadašnju fukciju Pharma Country Commercial Lead za Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju i Albaniju, od rujna je preuzela funkciju generalne direktorice BAYERA HRVATSKA. Ovaj biotehnološki i farmaceutski div u Hrvatskoj je lani ostvario 156 milijuna kuna prihoda.

Marijan Kantolić opet je predsjednik Uprave SAMOBORSKE BANKE umjesto Dragutina Plahutara, koji je prethodna tri mjeseca umjesto njega obavljao tu dužnost kao zamjenik predsjednika Uprave i za to vrijeme zamrznuo poziciju predsjednika NO-a, na koju se sad vratio. Plahutar je zapravo većinski vlasnik banke posredstvom svoje tvrtke AQUAE VIVA iz Krapinskih toplica, koja ima 83,54 posto udjela.

Tomislav Glavaš novi je predsjednik NO-a MERITUSA PLUS umjesto Luke Oreškovića, Gordan Kolak novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Milana Oreškovića, i jedini je dobio novi mandat iz starog saziva NO-a. Novi članovi su i Igor Varivoda i Zvonimir Mršić, umjesto Domagoja Lučića i Damira Mihanovića. Varivoda i MERITUS ULAGANJA suvlasnici su MERITUSA PLUS, a Mršić je predsjednik NO-a MERITUS ULAGANJA.

Emanuel Tutek izašao je iz partnerstva u tvrtki HORWATH I HORWATH CONSULTING ZAGREB.
Martina Matovina nova je direktorica MIPSA iz Zagreba umjesto Domagoja Tonžetića. MIPS je od 2016. u vlasništvu HP - HRVATSKE POŠTE, specijaliziran za izradu informacijskog sustava za poštansko poslovanje. Aplikacija MIPS čini informatičku okosnicu IT sustava Hrvatske pošte.

Josip Žnidarić i Vlasta Žnidarić dodijelili su si prokuru u TEHNO-PARTNERU iz Varaždina. Oni su suvlasnici te tvrtke koja se bavi veleprodajom ulja i maziva. Do veljače su bili i direktori, tada su imenovali Ivanu Marinović za direktoricu i izašli iz Uprave, u koju su se sad vratili kao prokuristi.

Wili Hakenberg novi je direktor TM-VOZILA iz Zagreba umjesto Dade Vaclaveka. Vlasnik ove tvrtke koja je zastupnik Peugeota, Goran Frljužec, zadržao je prokuru.

Alen Bajrić, koji je dosad bio jedini vlasnik METALPRODUKTA opozvan je s direktorske pozicije, na kojoj je ostala sama Husnija Bajrić. Ona je, zajedno s Begijom Bajrić, ušla i u vlasničku strukturu tvrtke iz Belice koja se bavi sekundarnim sirovinama i otpadom.

Sander Alfred Hewitt novi je, treći suvlasnik EASY A TENTA, turističke agencije iz Pule specijalizirane za kampove. 

Tomislav Šekerija ostao je jedini vlasnik građevinske tvrtke SETOM iz Zagreba nakon smrti oca, Stipe Šekerije.
Josip Šušnjara novi je zastupnik zagrebačke podružnice srpske tvrtke PRIVREDNO DRUŠTVO NOVOTEK ENERGY umjesto Dine Radakovića. Predrag Radivojević zastupnik je od ranije.

Vlasnik BARUN CARSA Mladen Barun preuzeo je direktorsku poziciju od Damira Baruna, i prokuru u zagrebačkoj tvrtki koja prodaje rabljena vozila dodijelio Anti Barunu.

Ivan Beneta novi je predsjednik NO-a POMORSKOG CENTRA ZA ELEKTRONIKU iz Splita umjesto Zdenka Simičića. Zamjenica predsjednika NO-a Tanja Major i član NO-a Sani Ljubunčić dobili su novi mandat, kao i direktor Branko Lubina. Riječ je o državnoj tvrtki osnovanoj radi održavanja i razvoja visoko sofisticiranih elektroničkih uređaja i sustava za potrebe Hrvatske vojske i civilnog tržišta.

Marko Musić novi je direktor MAGALIJE iz Vinkovaca umjesto suvlasnika Mire Križanca.

19. travanj 2024 12:37