Studentski Lider klub
StoryEditor

Studenti će odsad u Saponiji rješavati poslovne slučajeva iz prakse

23. Listopad 2021.
Potpisivanje sporazuma EFOS-a i Saponije
Nakon što su i do sada surađivali na stručnim praksama, u posjetima tvornici i edukativnim programima, Ekonomski fakultet u Osijeku i osječka tvrtka Saponia potpisivanjem novog ugovora nastavit će suradnju u znanosti i struci

Da bi uspostavili te razvijali znanstvene i stručne suradnje, dekan osječkoga Ekonomskog fakulteta Boris Crnković i predsjednica Uprave Saponije Dajana Mrčela potpisali su sporazum kojim je i formalno potvrđena dugogodišnja suradnja EFOS-a i Saponije. Dosadašnja suradnja, koja se provodila u obliku stručne prakse, seminara, posjeta tvornici i edukativnih programa (posebno na kolegiju Marketing strategije), tim je sporazumom proširena na mogućnost dodatnog upoznavanja studenata EFOS-a s radom Saponije rješavanjem poslovnih slučajeva iz prakse.

– Ekonomski fakultet i Saponia osigurat će temelje za uspješnu realizaciju dogovorenih projekata i programa koji uvelike pridonose razvoju zajednice te mladim akademskim građanima pružaju kvalitetniju podlogu za poslove za koje se obrazuju – naglasio je dekan Crnković.

Saponia će nagraditi najbolje radove i studentima organizirati posjet tvornici i mogućnost dodatnog upoznavanja s tvrtkinim radom. Osim toga, prijedlozi i analize koje će proizići iz studija slučaja upotrijebit će se u promišljanju Saponijine marketinške strategije u stvarnom poslovanju. S druge strane, EFOS će na smjeru Marketing nastaviti obogaćivati nastavne sadržaje iskustvima iz prakse.

– U suradnji s Ekonomskim fakultetom gradi se i kvalitetna osnova stručnoga kadra, a Saponia već godinama provodi uspješan model zapošljavanja mladih kadrova s tek stečenom diplomom – istaknula je Mrčela.

26. travanj 2024 21:14