Studentski Lider klub
StoryEditor

U Osijeku se održava studentsko natjecanje EWoB Business Hackathon

15. Svibanj 2018.

Udruga studenata osječkog Ekonomskog fakulteta EWoB (Poduzetnici bez granica) ove godine, peti put zaredom, organizira studentsko natjecanje – EWoB Business Hackathon.

Riječ je o natjecanju za studente sa interdisciplinarnim znanjem koje je traženo u poslovnom svijetu, a kojemu je cilj doći do 1% najboljih studenata na osječkom Sveučilištu.

Za ulazak u finalno natjecanje potrebno je riješiti "Case study Osijek 2025", zadatak koji je moguće preuzeti na ovom linku (alternativni link).

Od svih dobivenih rješenja, bira se 20 najboljih koji će ući u finalno natjecanje koje se održava 25. svibnja u Poduzetničkom inkubatoru BIOS.

Natjecanje se sastoji od tri kruga – prvi je eliminacijski case study spomenut gore, a ostala dva kruga se događaju na sam dan natjecanja.

Studenti će rješavati zadatke gdje će se ocjenjivati strateško i logičko razmišljanje, reakcije pod pritiskom, brzina razmišljanja te sama procjena i analiza zadanih situacija.

Zadaci su vremenski ograničeni, a o pobjedniku odlučuje peteročlani žiri u kojem sjede najbolji osječki poduzetnik Mate Škoji, profesorica s Ekonomskog fakulteta u Osijeku Sanja Pfeifer, kreativni direktor agencije „Studio 33“ Leo Vinković, docenu s Ekonomskog fakulteta u Osijeku Ivan Kelić te vlasnica obrta za savjetovanje, poduku i usluge „Ja vjerujem u vas“ Mirna Ažić. Pobjednik osvaja novčanu nagradu od 1500 kuna.

Prijave za natjecanje otvorene su u petak, 11. svibnja i mogu mu pristupiti svi studenti Sveučilišta u Osijeku.

Ovogodišnje je natjecanje nastalo u suradnji Ekonomskog fakulteta u Osijeku sa Studentskim inkubatorom SIOS te Poduzetničkim inkubatorom BIOS, a sve detalje i tijek natjecanja moguće je pratiti na Facebook stranici.

23. travanj 2024 19:45