Ukratko
StoryEditor

Grupa KONČAR obilježila obljetnicu društveno odgovornim djelovanjem

24. Siječanj 2022.
Gordan Kolakfoto Cropix

Regionalni lider u području elektroindustrije, Grupa KONČAR, danas obilježava 101. obljetnicu poslovanja te nakon godine povijesnih iskoraka i rekordnih rezultata u novo stoljeće ulazi bogatija za jedno Društvo, ali i jednu misiju – još veću podršku onima u potrebi, navodi se u priopćenju. Tako je Grupa KONČAR i ove godine svoj dan tradicionalno obilježila posebnom donacijom, koja je ovoga puta upućena Klubu roditelja nedonoščadi Palčići. Pritom je dio ove 50.000 kuna vrijedne donacije namijenjen za nabavu fototerapijske posteljice za Opću županijsku bolnicu Našice, dok će ostatak biti usmjeren na potrebe rodilišta na području Slavonije.

Poslovna 2021. godina i ujedno 100. godina poslovanja Grupe KONČAR zaključena je na najprigodniji način – iskoracima na tržištima diljem svijeta, rekordnim poslovnim rezultatima i novom vizijom održivije, zelenije i društveno odgovornije budućnosti. Svoje uspjehe Grupa KONČAR u novom stoljeću poslovanja želi u dijeliti sa zajednicom, a posebice onima kojima je to najpotrebnije. Štoviše, upravo su zaštita okoliša i društvena odgovornost temeljne vrijednosti i ključne odrednice korporativnog identiteta Grupe KONČAR. Stoga je 101. rođendan KONČAR obilježio donacijom od 50.000 kuna za Klub roditelja nedonoščadi Palčići, udrugu koju je Grupa KONČAR i ranije podržavala.

- Grupa KONČAR je kroz svoju povijest izgrađena i na podršci zajednice u kojoj poslujemo, živimo i s kojom zajedno rastemo. Upravo nas ta neraskidiva veza potiče na izvrsnost u svemu što činimo, ali i na dijeljenje te redovito sudjelovanje u brojnim društveno odgovornim projektima i akcijama. Drago nam je što smo u mogućnosti i prilici pomoći onima kojima je naša podrška zaista potrebna, a posebice onima najmlađima, za koje naposljetku i gradimo budućnost naše zemlje. Tako smo prošle godine, u prigodi 100. obljetnice poslovanja, donirali 100.000 kuna Srednjoj Školi Topusko na potresom pogođenom području, dok ove godine donacijom od 50.000 kuna ponovno podržavamo rad udruge koju iznimno cijenimo, Klub roditelja nedonoščadi Palčići - istaknuo je predsjednik Uprave KONČARA mr. sc. Gordan Kolak.

Palčići su s humanitarnim radom započeli u ožujku 2012., a do danas su prikupili 15 milijuna kuna doniranih isključivo kroz uređaje, koji za prijevremeno rođenu djecu život znače. Takvim uređajima opremljeno je ukupno 30 rodilišta i odjela za neonatologiju širom Hrvatske, uključujući i ona najmanja, pri čemu je nakon razornog zagrebačkog potresa svoj obol dala i Grupa KONČAR za nabavu novog inkubatora u Kliničkoj bolnici Merkur.

16. travanj 2024 12:52