Ukratko
StoryEditor

Općina Kapela uložila je u poslovnu zonu koja je prilika svim poduzetnicima investitorima

07. Prosinac 2021.

Općina Kapela je smještena na sjeverozapadnom dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije, te godinama uspješno koristi EU fondove za stvaranje ugodnog mjesta za življenje svojim stanovnicima. Zadnjih nekoliko godina Općina Kapela, na čelu sa mladim općinskim načelnikom Danijelom Kovačec, intenzivno ulaže u razvoj gospodarstva, točnije stvaranju uvjeta za održivi razvoj poduzetništva i obrtništva. Sredstvima Općinskog proračuna sufinancirali su poljoprivrednicima, poduzetnicama i obrtnicima izradu dokumentacije za prijavu na natječaje EU fondova. Također su sufinancirali nabavku strojeva, opreme i alata za poduzetnike i obrtnike koji imaju sjedište na području Općine. Općina Kapela pokrenula izgradnju poduzetničke zone dr. Franjo Tuđman (Zona) u naselju Stari Skucani na površini od preko 14ha sa 17 parcela veličine od 0,5 do 2ha.

Ulaganje u Zonu je prilika svim poduzetnicima investitorima da sat vremena iz Zagreba dislociraju svoju proizvodnju i zaposle jeftiniju radnu snagu, te na taj način povećaju konkurentnost vlastitog poslovanja.

Općina Kapela spada u prvu skupinu jedinica lokalne samouprave (NN 132/2017), odnosno u nerazvijenije lokalne samouprave. Poduzetnici koji investiraju u Poduzetničku zonu imaju mogućnost ostalih olakšica koje omogućuje nacionalno zakonodavstvo i lakše ostvarivanje sufinanciranja vlastitih projekat od strane Europske unije.

image
foto
 Građevinske parcele u Zoni su slobodne za prodaju putem natječaj. U prodaji je 16 parcela u Zoni po cijeni od 1 kune po metru kvadratnom. Koje Općina Kapela prodaje trajno otvorenim javnim natječajem objavljenim na mrežnim stranicama Općine, http://www.opcina-kapela.hr/kako-uci-u-poduzetnicku-zonu-dr-franjo-tudjman.html. Osnovne prednosti zone su: 

  • Mikrolokacija 4 kilometra od obilaznice Grada Bjelovara koja vodi prema Zagrebu,
  • Oslobađanje plaćanja komunalne naknade na 10 godina,
  • Oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa za objekte koji će biti izgrađeni u Zoni,
  • Ovim projektom je izgrađena komunalna infrastruktura do svake građevinske parcele 

Svi zainteresirani poduzetnici i investitori se mogu javiti u Općinu pročelniku Ivanu Babecu na broj: 043 884 036 ili email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ukupna vrijednost projekta je 6.200.394,90 kuna, a najvećim dijelom projekt izgradnje Zone je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4.675.502,14 kuna. Dok je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo projekt sa 660.070,90 kuna, a ostatak je financirala Općina. 

„Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Općine Kapela“

Za više informacija o EU fondovima posjetite www.strukturnifondovi.hr.

image
foto

19. travanj 2024 02:13