Ukratko
StoryEditor

U Croatia osiguranju potpisan novi kolektivni ugovor

30. Lipanj 2021.
Croatia osiguranje zgrada

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su danas novi Kolektivni ugovor kojim je zadržana visoka razina radnih i materijalnih prava zaposlenika.

Novim Kolektivnim ugovorom predviđena su veća prava, viši iznosi mjesečnih stimulacija za radne rezultate i nagrade za visoku učinkovitost. S pozitivnim ostvarenim rezultatima poslovanja, Božićnica raste s 1.200kn na 1.500kn, a povećan je i Regres s 1.000kn na 1.500kn koji će biti isplaćen 30.6.2021. Povećana je i potpora za bolovanje s 30% na 50% prosječne plaće te je uveden plaćeni dopust za roditelje prvašića na prvi dan škole. Novi kolektivni ugovor fokusiran je na privlačenje, razvoj i nagrađivanje najboljih zaposlenika te izgradnju poticajnog radnog okruženja.

U odnosu na raniji KU, uvedene su jubilarne nagrade za pet godina neprekidnog rada u Društvu, uz optimizaciju ostalih jubilarnih nagrada prema standardima na tržištu. Smanjena su prava za programe zbrinjavanja, no adekvatne otpremnine i dalje će biti veće od zakonskog minimuma te usklađene s tržišnim standardima. U zaštiti prava radnika prilikom restrukturiranja ukinuto je ograničenje maksimalnog iznosa otpremnine koji je ranije bio ograničen na 20 prosječnih plaća Društva.

- Poštovanje zaposlenika, zaštita njihovih prava i kontinuirana ulaganja u njihov razvoj i nagrađivanje, naši su trajni prioriteti čiji značaj potvrđujemo i novim Kolektivnim ugovorom. Kao digitalni i tržišni lider koji predvodi transformaciju domaće industrije osiguranja, Croatia je danas atraktivan poslodavac u kojem se razvijaju pametne karijere - rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Kolektivni ugovor Croatia osiguranja još jednom potvrđuje kvalitetu radnih uvjeta u kompaniji i stabilnost uspostavljenog dijaloga sa socijalnim partnerima, a vrijedit će naredne tri godine, do 30.6.2024.

- Unatoč izazovima okruženja, novi Kolektivni ugovor odraz je poštovanja socijalnih partnera. Povećana su godišnja materijalna prava radnika, a usklađenja s tržišnim standardima uvažavaju potrebu za osiguravanjem visoke socijalne sigurnosti radnika te motivaciju zaposlenika. Croatia osiguranje i dalje  pokazuje visoku razinu svijesti o zaposlenima kao najvećoj korporativnoj vrijednosti - izjavio je Miroslav Hrašćanec, predsjednik Gradskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske.

26. travanj 2024 20:45