Hrvatska
StoryEditor

Autonomni roboti Gideon Brothers na prvoj crti obrane protiv koronavirusa

14. Travanj 2020.
Gideon Brtohers robot

Kompanija Gideon Brothers osnovana je 2017. godine i od samog početka fokusirana je na razvoj proizvoda baziranih na sustavima za robotsku autonomiju temeljenu na vizualnoj percepciji koja kombinira stereoskopske kamere i duboko učenje.

Nakon što su prošle godine predstavili svoj prvi komercijalni proizvod, autonomni logistički robot nadimka Škaro, sada zbog trenutne pandemije rade na autonomnom mobilnom robotu koji će biti poslan na 'prve crte obrane' od korona virusa.

- U narednim mjesecima, hrvatskim bolnicama, školama, trgovačkim centrima, supermarketima, hotelima, skladištima, tvornicama i drugim javnim i privatnim okruženjima možemo pomoći autonomnim mobilnim robotima za: dezinfekciju unutarnjih prostora, prijevoz robe i potrepština, detekciju povišene temperature kod ljudi - objavio je na svom LinkedIn profilu, direktor tvrtke Matija Kopić.

Osim toga, Kopić kaže da rade na više korisnih koncepata i ako svi zajedno svoja znanja, iskustva i tehnologije 'stavimo na raspolaganje hrvatskoj državi i njenim stanovnicima, imamo šanse za opstanak u neizvjesnoj budučnosti'.

- Ekonomiju? Kad-tad ćemo nastaviti graditi, na nekim zdravijim temeljima. Ljudski životi? Neprocjenjivi su. Svaki je preskupo plaćen, zaključio je objavu Kopić i pozvao sve da podijele njegov status kako bi informacija došla do svih onih kojima može pomoći tehnologija Gideon Brothersa. 

25. travanj 2024 09:48