Hrvatska
StoryEditor

Bivši šef Đure Đakovića Marko Bogdanović novi je predsjednik uprave ZET-a

14. Prosinac 2021.

Novim predsjednikom Uprave ZET-a imenovan je Marko Bogdanović, a stupit će na dužnost krajem siječanja, objavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Bogdanović je iskusni menadžer koji je upravljao vodećim hrvatskim kompanijama, među ostalim bio je i predsjednik Uprave Đure Đakovića, rekao je Tomašević.

U biografiji Marka Bogdanovića stoji da je diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, smjer proizvodno strojarstvo, u Zagrebu. Njegov profesionalni put počinje 2000. godine u Agrokoru gdje je radio kao rukovoditelj održavanja u Ledu, vodećem proizvođaču sladoleda i smrznute hrane. U Ledu je gradio karijeru preko mjesta pomoćnika direktora za proizvodnju u Hrvatskoj, izvršnog direktora za investicije i održavanje pa do direktora proizvodnje gdje je bio odgovoran za ukupnu proizvodnju i investicije Leda u Hrvatskoj, kao i povezanih društava u Mađarskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

U Đuru Đakovića je na mjesto člana Uprave došao u svibnju 2012. godine, a ujedno je od rujna 2014. godine do srpnja 2015. godine obavljao i funkciju glavnog izvršnog direktora Đuro Đaković Inženjeringa. U siječnju 2018.godine imenovan je na mjesto predsjednika Uprave Đuro Đaković Grupe.

Nakon toga, od 8. lipnja ove godine imenovan je direktorom ZM-VIKOMA, proizvodne tvrtke Zagreb-Montaže, u vlasništvu Vlade Čovića, umjesto Dražena Tušara, koji je podnio ostavku nakon što je na toj poziciji proveo samo 15 mjeseci. Bogdanović se na toj poziciji zadržao još kraće da nakon šest mjeseci prelazi u ZET.

26. travanj 2024 18:15