Hrvatska
StoryEditor

Boris Trupčević početkom 2021. postaje CEO tvrtke Foreo

01. Prosinac 2020.
Boris Trupčević
Foreo, inovativni beauty-tech gigant specijaliziran u uvođenju visoko tehnoloških rješenja u osobne uređaje za njegu koji stanu u dlan, najavio je veliku promjenu u vodstvu početkom 2021. godine, imenujući Borisa Trupčevića novim CEO-om.

Novi CEO medijski je stručnjak dobro poznat hrvatskoj javnosti, s preko 25 godina iskustva. Zajedno s Filipom Sedićem, osnivačem tvrtke i primarnim izumiteljem Foreovih nagrađivanih proizvoda, vodit će tvrtku kroz sljedeću fazu inovacije, neprekidno propitkujući status quo unutar beauty kategorije i šire.

Kao originalna inspiracija ove tvrtke i strateg vizije brenda, dosadašnji CEO Sedić osigurat će postupni prijenos poslovanja i nastaviti podupirati Foreov uspjeh u godinama koje dolaze, fokusirajući se primarno na razvoj proizvoda.

Boris Trupčević medijski je stručnjak, dugogodišnji CEO, bivši Generalni Manager Styria Grupe za Hrvatsku i aktivni član odbora INMA (International Media News Association).

Do Foreovih vrata dovela ga je ekspertiza u razvoju medijskih proizvoda, kao i interes za dizajn, inovaciju, nove tehnologije i sve što je - digitalno.

Kroz bogatu karijeru Boris je bio odgovoran za sadržaj, uredništvo, print i online izdanja, za digitalne operacije i tehnologiju, te prodaju i marketing. Također, ujedno je i potpuno digitalno transformirao tvrtku ‘24sata’ koju je vodio 15 godina kao glavni urednik i direktor, dok su njegovi proizvodi, kampanje, inovativne inicijative i komunikacijska rješenja osvojili preko stotinu internacionalnih stručnih nagrada, u konkurenciji s vodećim svjetskim medijskim kućama.

Fokus na digitalnu transformaciju uključivao je brojne reorganizacije, programe edukacije i timske treninge, kao i stvaranje zapaženog Data Science / Machine Learning tima. Upravljanja promjenama unutar organizacije dio su Borisove svakodnevnice.

Boris Trupčević napomenuo je kako je Foreo bio ljubav na prvi pogled.

- Od prvog susreta bio sam zadivljen hrabrošću, misijom i vizijom Forea. Ono što je FOREO postigao zbilja je impresivno. Ali, pred nama je još mnogo toga. Usmjereni smo na poboljšanje ljudskih života i pokušavamo razmišljati šire - kako možemo doprinijeti širem kontekstu, kako možemo pomoći unaprijediti čovječanstvo? Tako da usrećimo pojedinca, jednog po jednog, kako bi svaki od njih bio jedan mali korak naprijed prema velikom skoku zajednice. Ako se iskreno trudite pomoći ljudima da se osjećaju lijepo i imaju više samopouzdanja, svakome osobno ovaj osjećaj velik je kao svemir i mijenja život nabolje. Baš ovo je Foreov domaći teren - kaže Trupčević.

- Mnogo je još toga što možemo postići zajedno. Imali smo zaista intenzivnih 8 godina i sada je vrijeme za nove početke. FOREO je protresao i nanovo izumio čitavu industriju, postajući pionirom novostvorene kategorije. To je golemo! No ipak, svijet je velik i potrebno je mnogo vremena kako bismo dodirnuli sve, stoga je pred nama još dug put kako bismo dosegli svaku osobu koju možemo - zaključio je Sedić.

28. veljača 2024 13:41