Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (45) Cemex je prošle godine kamionima izvezao više od 570 tisuća tona rasutog tereta, brodovima mnogo više

05. Listopad 2021.
cemex 

Cemex Hrvatska tržišni je lider u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori te značajan izvoznik, uglavnom u zemlje mediteranskog bazena u koje plasira više od 50 posto proizvedenog cementa.

Cemex-ove cementare strateški su raspoređene na obali, što uz cestovni, omogućuje korištenje brodskog i željezničkog prijevoza. Pritom gdje god je to moguće odabir se ona  vrsta prijevoza koja doprinosi smanjenju emisija CO2.

To su putevi kojima naši građevinski materijali – cement, beton i agregat – stižu do krajnjih korisnika u Hrvatskoj, regiji i na Mediteranu, kažu iz tvrtke i dodaju da od navedenih prijevoznih sredstava za izvoz koriste kamione te brodove.

- Kamioni koji prevoze uvrećani i rasuti teret tijekom 2021. godine do danas izvezli su oko 380 tisuća tona naših proizvoda, dok je u prošloj godini ukupno izvezeno više od 570 tisuća tona – kažu iz tvrtke.

Brodovi koji kreću s operativnih obala dviju tvornica cementa Sv. Juraj i Sv. Kajo obilaze luke širom Mediterana, ali i Baltika.

- U 2021. smo do ovog trenutka iz naših luka izvezli gotovo 522 tisuća tona naših proizvoda. U prošloj smo godini brodskim prijevozom ukupno izvezli 840 tisuća tona tereta u 47 brodova koji su nas posjetili kroz 231 dolazak.

Akcija 'Brojimo šlepere' se nastavlja pa ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

14. travanj 2024 00:59