Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: predstavljanje nacrta strategije hrvatske poljoprivrede i akvakulture nakon 2020. godine

16. Lipanj 2020.

Najavljujemo događaje za utorak, 16. lipnja.

SPLIT - Ministar turizma Gari Cappelli će potpisati ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u Splitu (10 sati, Hotel Cornaro, Ulica kralja Tomislava 9). Izjave za medije predviđene su nakon završetka svečanog potpisivanja u 10,30 sati.

VUKOVAR - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković predstavit će nacrt strategije hrvatske poljoprivrede i akvakulture nakon 2020. godine (11 sati, Vijećnica Vukovarsko-srijemske županije, Županijska 9). Izjave za medije predviđene su nakon završetka predstavljanja strategije u 13 sati.

ZAGREB - Hrvatska liječnička komora (HLK) organizira tribinu pod nazivom “Liječništvo i zdravstvo - programi, rješenja, obećanja” na kojoj će predstavnici vodećih političkih stranaka i koalicija, HDZ-a, Restart koalicije, Mosta i Domovinskog pokreta članovima HLK-a i medijima predstaviti svoj predizborni program iz područja zdravstva (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB – Restart koalicija održat će konferenciju za novinare na kojoj će čelnik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić i ostali govoriti o posljedicama potresa u Zagrebu i donošenju Zakona o obnovi Zagreba i okolice. Uz Bernardića govorit će potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, potpredsjednica zagrebačkog SDP-a vijećnica Vesna Nađ, predsjednik SDP-a Gornja Dubrava Domagoj Prica i predsjednik SDP-a Sesvete Draženko Pandek (14,15 sati, Trg Svete Marije Čučerske 1).

SPLIT - Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić dodijelit će korisnicima s područja Splitsko-dalmatinske županije 22 ugovora financirana nacionalnim i EU sredstvima. Nakon svečanog uručivanja predviđene su izjave za medije (14 sati, Hotel Cornaro, ulica kralja Tomislava 9).

CERNA - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković tijekom posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji nazočiti će puštanju u rad sustava navodnjavanja Blato-Cerna, koji se nalazi na neto površini od 550 hektara te je jedan od projekata navodnjavanja čija je izgradnja s 85 posto financirana sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (15 sati).

 

18. travanj 2024 03:50