Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Vlade o Zakonu o strancima, SDP o sustavu propusnica...

16. Travanj 2020.
Vlada RH, Damir Krstičević, Andrej Plenkovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 16. travnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH. Uz informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus u Hrvatskoj te o aktivnostima Stožera civilne zaštite, na dnevnom redu su i prijedlozi dopuna Zakona o strancima i Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji (11 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - U nastavku sjednice Hrvatskoga sabora raspravljat će se o Prijedlogu izmjena Zakona o sportu kojim se predlaže da nadležno tijelo državne uprave daje suglasnost na novi sustav natjecanja bez obzira na vremenski rok, uz mišljenje HOO-a, Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Hrvatskog sportskog saveza gluhih. Kako bi se ublažile posljedice zabrane provođenja sportskih natjecanja i okupljanja predlaže se propisati ovlast čelniku tijela državne uprave nadležnog za sport donošenje odluke o potpori očuvanja radnih mjesta u pravnim osobama u sustavu sporta uz naknadu plaće. Sektor sporta snažno je pogođen i našao se u znatnim problemima vezanim uz završetak aktualne, ali i početak nove natjecateljske godine (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB -  Na konferenciji za novinare SDP-a govorit će se o sustavu propusnica i sustavu zdravstvene skrbi s posebnim naglaskom na situaciju u Dalmaciji. Tema će biti i Vladin prijedlog izmjena Zakona o zaštiti pučanstva, o potrebi da se više i brže testira te zašto ne smije doći to relaksacije mjera. O temama će govoriti zastupnik u Hrvatskom saboru Franko Vidović i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac (10,30 sati, SDP, Iblerov trg).

ZAGREB - Konferenciju za novinare na temu - Hitno moramo pokrenuti Imunološki zavod jer sredstva postoje - održat će stranka Promijenimo Hrvatsku. Govorit će saborski zastupnik Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) (11 sati, Ispred zgrade Imunološkog zavoda, Rockefellerova 2).

ZAGREB - Zračne luke u Hrvatskoj su u ožujku već 'dobro' osjetile negativni utjecaj pandemije koronavirusa s više od 50-postotnim padom broja putnika i operacija zrakoplova u odnosu na isti mjesec 2019., pokazuju statistički podaci o prometu za ožujak s internetskih stranica tih luka.

26. travanj 2024 00:24