Hrvatska
StoryEditor

Infobip lansirao vlastiti ‘chatbot‘ i zapošljava tisuću novih ljudi

19. Siječanj 2020.
Silvio Kutićfoto Petar Kurschner

Infobip u ovoj godini planira daljnje globalno zapošljavanje oko tisuću novih zaposlenika, što znači da će premašiti broj od tri tisuće zaposlenih. Prošlu je godinu završio s 2100 zaposlenika, a počeo s 1400. Potkraj ove godine kompanija kojoj je na čelu Silvio Kutić očekuje i dovršetak gradnje kampusa u Svetoj Klari za 650 zaposlenika u Zagrebu.

Infobip je najavio i listanje dionica na Njujorškoj burzi, no to je dugoročan projekt, a u međuvremenu nastavlja još snažnije razvijati napredna tehnološka rješenja i proizvode u smjeru 'conversational messaginga' i 'conversational commercea'. Upravo je lansirao vlastitu 'chatbot'-platformu koju je interno razvijao šest mjeseci.

– Proizvod će uskoro biti ponuđen klijentima koji će moći kreirati vlastiti 'chatbot' na našoj platformi. Cilj nam je pritom dobiti njihovu povratnu informaciju i na temelju njih usavršavati proizvode, što je u skladu s našom strategijom usmjerenom prema korisniku. U 2020. još ćemo se snažnije fokusirati na umjetnu inteligenciju i njezino uvođenje u svoja rješenja – kaže Tomislav Smiljanić, viši produkt-menadžer u Infobipu.

16. travanj 2024 10:49