Hrvatska
StoryEditor

Intersnack Adria otkupljuje do 15 tisuća tona krumpira za proizvodnju čipsa

09. Rujan 2021.
Vadjenje krumpira foto Pixsell

Tvrtka Intersnack Adria je u tvornicu u Hercegovcu ove godine uložila 40 milijuna kuna, objavili su u četvrtak iz te tvrtke navodeći kako je berba krumpira u punom zamahu te planiraju otkupiti do 15 tisuća tona krumpira za proizvodnju domaćeg čipsa.

Berba krumpira u Moslavini, Međimurju, Slavoniji i Baranji u punom je zamahu te će 10 do 15 tisuća tona krumpira završiti u proizvodnji domaćeg čipsa u tvornici Intersnack Aria u Hercegovcu, navodi se u priopćenju.

Suradnja s 30-tak lokalnih kooperanata iz Hercegovca, Donjeg Miholjca i Međimurja osigurava Intersnacku Adria kontinuitet u proizvodnji, istaknuli su iz tvrtke.

Direktor tvornice Intersnack Adria u Hercegovcu Josip Cvetko je kazao kako je ove godine posađeno 480 hektara krumpira na poljima domaćih poljoprivrednika u okolici Hercegovca, Međimurju i Slavoniji.

- S nekima od njih takva suradnja traje već desetljećima, tijekom kojih smo testirali više od 800 sorti krumpira kako bismo danas imali odabir najkvalitetnijeg krumpira za čips - istaknuo je.

Posebno su ponosni, kako je rekao, što su proteklih godina, a pogotovo posljednje dvije, bez obzira na otežane gospodarske okolnosti zbog pandemije koronavirusa, uspijevali otkupiti sav urod krumpira i organizirati sadnju za novu sezonu.

Također su pokrenuli i izvoz krumpira te je hrvatski krumpir završio i u proizvodnji čipsa u Intersnackovim tvornicama diljem regije.

- Kooperante podržavamo u realizaciji dugoročnih investicija, a i stalno razmjenjujemo iskustva i zajedno pratimo trendove - kazao je Cvetko napominjući kako je ova godina bila iznimno zahtjevna za uzgoj krumpira.

Hladno proljeće te iznimno sušno i vruće ljeto zahtijevali su golem napor i angažman njihovih kooperanata, no njihov trud se može vidjeti u dobroj kvaliteti krumpira, rekao je Cvetko.

Istaknuo je i kako je tvrtka usmjerena na daljnji razvoj tvorničkog kompleksa u Hercegovcu jer tu imaju sve preduvjete za nastavak rasta poslovanja.

Uz modernizaciju proizvodnog pogona i zatim skladišta krumpira 2019., ove su godine završili i u upotrebu stavili skladište gotove robe čime su zatvorili cjelokupan proces -  od prijema sirovine preko proizvodne linije do planiranja i distribucije sa skladištem gotove robe.

- Tako je u 2021. u razvoj tvornice uloženo 40 milijuna kuna, a tijekom posljednjih nekoliko godina ukupno ulaganje u Hercegovcu dosegnulo je i do 70 milijuna kuna, što je za kompaniju naše veličine golem vjetar u leđa - istaknuo je Cvetko.

15. travanj 2024 04:15