Hrvatska
StoryEditor

My Dubrovnik: Uskočite u cipele poglavara grada

13. Ožujak 2021.
igra MyDubrovnik
Grad Dubrovnik odavno je zaslužio svoje mjesto u vječnosti, a zahvaljujući dubrovačkoj odvjetnici Viktoriji Knežević sada će grad sv. Vlaha svoje mjesto dobiti i u digitalnoj stvarnosti, u obliku igre My Dubrovnik

Igra My Dubrovnik je simulacija gradonačelničkog života. U igri preuzimate ulogu gradonačelnika Dubrovnika i nasljeđujete veliki nered, devastirani grad i praznu blagajnu koju je ostavio vaš prethodnik zbog niza loših odluka. Kao igrač uskačete u cipele poglavara grada i morate donositi mnoge važne odluke kako bi Dubrovniku vratili stari sjaj dok vas tijekom igre pokušavaju omesti stvarni problemi.

Recimo, potrebno je balansirati između lokalnog stanovništva i njihovih želja sa željama turista koji žele događaje, koncerte, evente što znači da su glasni a to, znamo, domaći ne vole. Svima poznata priča, ali za gradonačelnika ozbiljan posao. Kroz igru igrač će imati priliku naučiti i ponešto o bogatoj povijesti Dubrovnika temeljem komadića povijesnih pričica koje su posijane kroz igru, a pojavljuju se i povijesni likovi poput Ruđera Boškovića Marina Držića, Marina Getaldića i drugih...

Uz to što je zabavna i edukativna izlazi u pravo vrijeme, pred sezonu.

- Željela sam omogućiti ljudima da nauče nešto više o upravljanju gradom, da se zabave i da se grad promovira jer vjerujem da će igra biti zanimljiva i brojnim turistima – kaže Knežević pa nastavlja kako igra idući tjedna izlazi u javnost tj. bit će dostupna na Playu i AppStoreu.

- Trenutno mi je najveća želja da s igrom pomognemo reklami Dubrovnika kao destinacije jer je stanje u Dubrovniku, što se toga tiče prilično loše. Zbog toga smo pripremili posebne besplatne kodove koje će naši iznajmljivači moći poslati svojim gostima kako prošlim, tako i budućim. Radi se o kodovima koji se aktiviraju u igri te se tako dobiju određene pogodnosti i bonusi unutar igre. Kod će imati znakoviti naziv SEZONA2021 jer na taj način želimo pomoći agencijama, hotelima i malim iznajmljivačima da pošalju poruke u kojima na veoma specifičan način reklamiraju svoju destinaciju – zaključuje objašnjava Knežević.

26. travanj 2024 15:01