Hrvatska
StoryEditor

Podravka izrazila zahvalnost Marinu Pucaru: ‘Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš‘

07. Siječanj 2021.
Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke

Podravka je srijedu izrazila zahvalnost Marinu Pucaru na svemu što je učinio za kompaniju te u povodu njegove smrti izrazila sućut obitelji i prijateljima, podsjećajući i na njegove riječi kao predsjednika Uprave koprivničke kompanije: "Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš".

Predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Marin Pucar umro je u srijedu u 50. godini nakon teške bolesti u koprivničkoj bolnici.

"'Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš!', riječi su koje je Marin Pucar kao predsjednik Uprave Podravke znao vrlo često govoriti u uvijek emotivnim obraćanjima svojim Podravkašicama i Podravkašima. I nisu to bile samo riječi. Svakim je danom, svakom odlukom, aktivnošću, projektom, sastankom ili druženjem pokazivao koliko je svog znanja, volje, iskustva i srca ugradio u 'kompaniju sa srcem'", ističu iz Podravke u priopćenju. 

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru, a diplomirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Svoju profesionalnu karijeru Marin Pucar je započeo u prehrambenoj industriji Gavrilović, iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. - mesnu industriju Podravke gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja.

Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki. Član Uprave Podravke bio je od 2008. do 2012. godine, nakon čega odlazi u Zvečevo na mjesto člana Uprave, a 2014. postaje predsjednikom Uprave Zvečeva te tu funkciju obnaša do kolovoza 2016. godine. U veljači 2017. godine slijedi povratak u Podravku gdje postaje predsjednikom Uprave, podsjećaju iz Podravke. 

Pucar je diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga. Svoje obrazovanje nastavlja i dalje te, pored ostaloga, 2020.godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku završava doktorski studij Management na temu "Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji".  

"Značajno poslovno iskustvo, kontinuirano obrazovanje, liderske sposobnosti i nevjerojatna energija, doveli su Podravku pod njegovim vodstvom do najboljih rezultata u svojih više od 70 godina postojanja.  To je prepoznala i poslovna zajednica tako da je pored brojnih funkcija koje je obnašao, između ostalog i kao zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, u rujnu 2020. godine izabran za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca", podsjećaju iz Podravke.

Iz koprivničke prehrambene kompanije u ime svih Podravkašica i Podravkaša izražavaju najiskreniju sućut ožalošćenoj obitelji i prijateljima.

"Hvala ti naš predsjedniče na svemu od srca, pravog onog Podravkaškog kojeg si stalno s ponosom isticao", ističu iz Podravke. 

12. travanj 2024 15:48