Hrvatska
StoryEditor

PODUZETNICI - Recite koje projekte i investicije planirate kako biste mogli povući više EU novca

18. Veljača 2021.
foto Shutterstock

Hrvoje Balen, suosnivač Algebre, na svom je LinekIn profilu pozvao cijeli privatni sektor da se uključi u anketu kojom se želi izraditi prijedloge o tome kako iskoristiti EU novac koji stiže u Hrvatsku. 

- S obzirom da privatni sektor nije do sada dobio priliku sudjelovati u pripremi Nacionalnog plana oporavka (9,6 milijardi eura), iznimno je važno da se svi kolege poduzetnici uključe s prijedlozima projekata i načinima financiranja. Posebno je važan vaš stav o odnosu investicija u privatni sektor, kao i odnosu zajmova VS bespovratnih grantova (opremanje, izgradnja, digitalizacija, istraživanje i razvoj, poticaji za zapošljavanje, obrazovanje zaposlenika, industrija 4.0, izvozne aktivnosti, internacionalizacija...). Nažalost, vrlo je malo vremena jer i moramo brzo djelovati kako bi se, za razliku od perioda 2014-20, ipak znatno više sredstava iskoristilo za razvoj temeljen na zdravom privatnom sektoru pa vas molim doprinos od 10 minuta HITNO! - napisao je Balen. 

Riječ je o anketi koju je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca kojom se želi napraviti prijedlog prema Vladi.

- U tijeku su procesi programiranja budućeg korištenja 24 milijarde eura koje Hrvatska ima na raspolaganju: okvirno 14 milijardi eura  kroz Višegodišnji financijski okvir 2021. – 2027.(VFO) te približno 10 milijardi eura kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO). U pripremi prijedloga HUP-a jako su nam važni vaši inputi. Pozivamo Vas stoga da sudjelovanjem u kratkoj anonimnoj anketi doprinesete definiranju stvarnih potreba privatnog sektora u vidu oblika i opsega planiranih investicija - soji u obavijesti HUP-a. 

ROK ZA ISPUNJAVANJE ANKETE JE 18.2.2021. do kraja radnog dana.

Anketu možete ispuniti OVDJE.

19. travanj 2024 21:41