Hrvatska
StoryEditor

Pokrenuta platforma DNAStay za lakše povezivanje najmodavaca i digitalnih nomada

15. Listopad 2021.

Manje od godinu dana otkako je Hrvatska ugostila prve digitalne nomade bilo je potrebno da postane jedna od najpopularnijih odredišta među ljubiteljima takvog načina rada i života. Potvrđuju to podatci istraživanja koje je proveo portal NomadList.com na uzorku od 150.000 digitalnih nomada. Hrvatska se, naime, našla na drugom mjestu kao omiljena svjetska destinacija digitalnih nomada, odmah nakon Japana.

Isto istraživanje pokazuje da je samo u srpnju 2021. godine 3000 digitalnih nomada došlo u Hrvatsku (1200 u Zagreb i u Split, 600 u Dubrovnik). Zagreb se, zajedno s Tokijom, Taipeijem, Mexico Cityjem, Cape Townom i Sankt Peterburgom, našao među najpoželjnijim gradovima na svijetu, dok je Split među top 10 gradova za muške digitalne nomade. Hrvatska je također među najposjećenijim zemljama.

No, ono što je tom velikom broju digitalnih nomada do sada nedostajalo jest povezanost s domaćim vlasnicima nekretnina, dok je njih mučilo kako ponuditi svoj smještaj digitalnim nomadima i izvan turističke sezone. Kako bi doskočili tom problemu, Udruga digitalnih nomada u Hrvatskoj (Digital Nomad Association Croatia) na čelu sa suosnivačem i predsjednikom Janom de Jongom lansirala je danas DNAStay.com platformu kako bi povezali te u isto vrijeme podržali domaće vlasnike nekretnina i sve brojnije digitalne nomade.

image

Jan de Jong

– Zajedno s našim partnerima radili smo iznimno naporno i ponosni smo što sa svima možemo podijeliti podatak da je od danas dostupna platforma za rezervacije DNA Stay, koja sadrži samo srednjoročne i dugoročne ponude smještaja namijenjene digitalnim nomadima, i to s više od 5000 oglasa – rekao je Jan de Jong povodom lansiranja platforme važne za daljnji razvoj potrebne infrastrukture za ugodan boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.

Iako su godinama mnogi apartmani na hrvatskoj obali zjapili prazni preko zime, vlasnici nekretnina upravo bi zahvaljujući ovakvim projektima mogli uprihoditi i tijekom ostalih mjeseci u godini (naravno, ne u tolikom iznosu kao tijekom sezone).

– Ako možemo povećati prihode izvan sezone, postali bismo manje ovisni o sezoni, a osobno mislim da je to nešto što Hrvatskoj treba. DNAStay.com može pomoći vlasnicima nekretnina u iznajmljivanju svojih nekretnina 12 mjeseci godišnje – zaključio je de Jong.

Vlasnici nekretnina koji bi htjeli uvrstiti svoj stan, kuću ili vilu na DNAStay.com za iznajmljivanje digitalnim nomadima na minimalni boravak od 28 dana mogu to učiniti slanjem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

23. travanj 2024 05:02