Hrvatska
StoryEditor

Preuzmi rizik, probleme svladaj učenjem i optimizmom

27. Veljača 2021.
leap summit_2
Na ovogodišnjoj konferenciji mladi će imati priliku poslušati inspirativne priče i mnogo predavanja iz područja održivog razvoja, zelene energije, digitalizacije i poduzetništva. Osim stručnjaka iz raznih sektora, svoja iskustva predstavit će ‘freelanceri‘ i digitalni nomadi

LEAP Summit', multidisciplinarna konferencija za mlade koja je tijekom postojanja okupila tisuće sudionika iz više od četrdeset zemalja svijeta te svjetski poznate predavače iz različitih industrija i kompanija, otvorila je prijave za sudjelovanje. Ovogodišnje izdanje konferencije održat će se na četiri paralelne pozornice, a konferencija donosi teme vezane uz digitalno poslovanje, poduzetništvo, održivi razvoj i zelenu energiju te mnoge inspirativne priče.

Opcije za budućnost

– 'LEAP Into Action' ovogodišnja je misao vodilja pri kreiranju programa 'LEAP-a' kojom želimo prenijeti poruku prevladavanja osobnih, ali i poslovnih izazova preuzimanjem rizika, učenjem i optimizmom. Na ovogodišnjem samitu mladi će imati priliku poslušati inspirativne priče i brojna predavanja iz područja održiva razvoja, zelene energije, digitalizacije i poduzetništva. Osim stručnjaka iz raznih sektora, ugostit ćemo i brojne freelancere i digitalne nomade kako bismo mladima predstavili što više opcija za njihovu budućnost – rekao nam je Andrej Hanzir, voditelj projekta.

'LEAP Summit' održava se od 2016. i jedna je od najvećih multidisciplinarnih konferencija za studente i mlade profesionalce u ovom dijelu Europe. Tijekom godina 'LEAP' je okupio zajednicu od više od 10.000 ljudi, a indirektno je utjecao na više od 100.000 mladih diljem Europe.

Dodatni programi

'LEAP' čine i razni dodatni programi koju uključuju 'LEAP Women', specijaliziranu konferenciju i radionice za poduzetnice i žene u STEM-u, te 'LEAP MeetUps', koji se fokusiraju na okrugle stolove i rasprave o aktualnim temama za mlade.
'LEAP Summit' održat će se od 14. do 15. svibnja 2021. pod generalnim pokroviteljstvom Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Sudjelovanje je potpuno besplatno, a broj mjesta ograničen.

Glavni organizator samita je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), koji organizira i brojne druge projekte poput 'TEDxZagreba', najpoznatije globalne platforme usmjerene na ideje vrijedne širenja, 'Social Impact Awarda', natjecanja za mlade društvene poduzetnike, itd. Udruga trenutačno prolazi kroz transformaciju prema društvenom poduzetništvu, što znači da će uskoro moći obavljati i gospodarsku djelatnost i svoje poslovanje temeljiti na načelima društvene, okolišne i ekonomske održivosti. 

21. travanj 2024 09:37