Hrvatska
StoryEditor

Profesionalni zaokret ne košta ništa: Besplatno naučite programirati na ljetnoj školi Agency04

07. Svibanj 2021.

Promjena karijere i jačanje kompetencija nisu više nedostižni ciljevi koji se na listama novogodišnjih odluka sele iz jednog rokovnika u drugi dok godine prolaze. Dapače, uskočiti u nov poslovni izazov postalo je i suviše jednostavno. Primjerice, želite li se konačno okušati u programiranju dovoljno se prijaviti na besplatnu ljetnu školu koju već četvrtku godinu zaredom organizira Agency04, jedna od najbrže rastućih tvrtki za digitalne proizvode u srednjoj Europi.

- Summer School je petotjedni sprint u kojemu polaznici uče razvijati složene Java aplikacije pomoću Spring Boota i uz pomoć mentora koji im pomažu u rješavanju izazova. Program se sastoji od online tečajeva, tjednih zadataka i mentoriranja. Mentori su najbolji zaposlenici u Agency04, a za ići u Summer School polaznici ne trebaju biti fizički u Zagrebu, mnogi dosadašnji polaznici završavali su edukaciju i s mora - stoji u priopćenju iz te tvrtke.

Summer School počinje 17. srpnja, a završava 22. kolovoza Hackathonom u kojem polaznici rade u timovima, a pobjednici osvajaju vrijedne nagrade.

Iz Agencije04 upozoravaju da, pako prijave za Summer School traju do 30.6., bilo bi dobro prijaviti se što prije, budući da je prošle godine bila 1091 prijava. Prijaviti se možete klikom OVDJE.

Osim nadopunjavanja CV-a veoma korisnim znanjima i povećanjem šansi za zapošljavanje, jer kako u ovotjednoj Liderovoj temi broja navodi novinarka Ksenija Puškarić, pretpostavke su da na razini EU za trenutačnu potražnju nedostaje oko pola milijuna developera. Također, neki polaznici nakon ljetne škole mogu računati i na zaposlenje u Agency04 budući da su svake godine dosad neki od kandidata tamo zaposleni. Iz posljednje generacije deset polaznika je zaposleno u toj tvrtci, a pretprošle godine njih pet.

Jedna od takvih polaznica je i Tihana Oremuš koja je prošle godine praznike željela provesti na moru te usput steći nova iskustva i proširiti znanja. - Summer School mi je omogućio oboje. Naučila sam puno radeći na tjednim zadacima, a za pomoć sam se uvijek mogla obratiti mentorima koji su bili pristupačni i strpljivi. Na hackathonu sam imala priliku iskusiti kako je to raditi u timu na nekom pravom projektu, a po završetku sam se i zaposlila u Agency04 - istaknula je.

Pohađanje Summer Schoola Vitomir Marjanović smatra početkom profesionalne karijere koji preporučuje i drugima da pođu njegovim stopama.

- Tjedni zadaci nisu pretjerano vremenski zahtjevni, što je odlična stvar, a vrhunac edukacije je predstavljao Hackathon. Nakon uspješno obavljenih tjednih zadataka testiramo stečeno znanje, a pobjednicima Hackathona osigurane su vrijedne nagrade. Ali i ono, po meni još važnije, prilika da postanu dio Agency04 - tako da mogu preporučiti sudjelovanje svakome tko želi izgraditi čvrst temelj buduće karijere - poručuje Marjanović.

Za Summer School se možete prijaviti do 30. lipnja, a više informacija i prijavu pronađite na web stranici summer.agency04.com.

19. travanj 2024 10:54