Hrvatska
StoryEditor

Rezultati iz srpnja i kolovoza nadmašili su očekivanja Arena Hospitality Groupe

01. Rujan 2021.

Arena Hospitality Group d.d. sa sjedištem u Puli, (u daljnjem tekstu: Grupa) objavljuje da je od objave polugodišnjih rezultata Grupe 29. srpnja 2021. godine, poslovanje u Hrvatskoj tijekom srpnja i kolovoza premašilo očekivanja Uprave, pri čemu je ukupni nerevidirani prihod u ova dva mjeseca dosegao približno 90  posto ukupnih prihoda u istom razdoblju u 2019. godine, navodi se u priopćenju. 

Prihod ostvaren u kolovozu 2021. na razini je prihoda ostvarenog u kolovozu 2019. godine. Ovaj je rezultat postignut bez uobičajenog postupnog rasta sezonske aktivnosti, u vrijeme kada su pravila o COVID-putovnicama i testiranju još uvijek na snazi, a određene zemlje iz koje tradicionalno dolaze gosti Grupe zadržavaju ograničenja putovanja za Hrvatsku.

Naša druga regija, koja se sastoji od operacija u Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji, također je pokazala znakove oporavka, iako tempo takvog oporavka varira ovisno o tržištu i sporiji je u odnosu na hrvatski segment odmorišnog turizma. Nerevidirani ukupni prihod za ovu regiju u srpnju i kolovozu predstavlja 39 posto ukupnih prihoda u istom razdoblju 2019. godine. Međutim, s ponovnim otvaranjem tržišta i nastavkom napretka programa cijepljenja očekujemo nastavak oporavka.

16. travanj 2024 02:33