Hrvatska
StoryEditor

Smjena na čelu Fortenovine tvrtke: Menadžer iz Henkela novi predsjednik Uprave Jamnice plus

02. Srpanj 2021.
Dario Šalić

Ivan Čevra novi je predsjednik Uprave JAMNICE PLUS umjesto Darija Šalića. Informacija o promjeni koja datira od početka lipnja objavljena je u Sudskom registru prošle subote.

Čevra je u FORTENOVU došao prije godinu dana kao izvršni direktor prodaje grupe pića zadužen za cijelu regiju (Jamnica Plus, Sarajevski Kiseljak, MgMivela, Jamnica water HU i Jamnica Slovenija). Karijeru je počeo u INI, nastavio je u BADELU 1862, a prije FORTENOVE bio je više od 13 godina u HENKELU, od čega posljednjih pet godina direktor prodaje za Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Kosovo i Sjevernu Makedoniju.

Šalić je od rujna 2018. na čelu JAMNICE, gdje je zamijenio Mislava Galića, a na čelu nove tvrtke, JAMNICE PLUS, bio je nepunu godinu i pol, od siječnja 2019.

image

Ivan Čevra

foto

Na svojim su pozicijama ostali Mirjam Marasović Ćurčić i Marinko Pleština, koji su članovi Uprave bili i u ‘staroj‘ JAMNICI.

JAMNICA PLUS prošle je godine ostvarila 1,02 milijarde kuna prihoda, što je pad od 5,5 posto u odnosu na 2019., i gotovo je prepolovila dobit (sa 110 milijuna kuna na 58,5 milijuna), a broj zaposlenih porastao je sa oko 800 na gotovo tisuću.

U odnosu na 2019. nekonsolidirani ukupni prihod FORTENOVINOG poslovnog područja prehrana manji je za devet posto, dok je nekonsolidirani prihod maloprodaje niži za pet posto. Nekonsolidirani prihodi u poljoprivredi su u odnosu na 2019. niži za svega jedan posto.

Predstavljajući rezultate poslovanje u 2020. Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor FORTENOVA GRUPE, spominjući JAMNICU posebno je apostrofirao ulaganja u razvoj u prošloj godini koja su rezultirala lansiranjem novog proizvoda Botanice, te u ovoj godini prve alkoholne gazirane vode Barts u Hrvatskoj, koja sada jača distribuciju.

Hrvoje Palčić novi je član NO-a JAMNICE PLUS umjesto Josipa Jurmanovića.

18. travanj 2024 23:19