Hrvatska
StoryEditor

U novom broju Lidera - O paušalcima, napredovanju Alarm automatike, darivanju poslovnih partnera... 

10. Listopad 2019.

U hrvatsku maloprodaju, građevinarstvo, bankarstvo i niz drugih djelatnosti orijentiranih na lokalno tržište već odavno nije ušao veći novi igrač. Neulazak novih konkurenata na naše tržište omogućuje postojećima da se ne miču s mjesta, odnosno da ne ulažu u kompetentnost, istraživanja, razvoj novih rješenja i poslovnih modela te ne pokreću operacije na novim tržištima. A svaki poduzetnik najprije se treba bojati uljuljkanosti i uvjerenja da su karte već podijeljene. O opasnoj uljuljkanosti u lažnu sigurnost lokalnog tržišta u Temi tjedna piše Željka Laslavić.

POSLOVNA ZNANJA - Paušalci - Poduzetnici, a ne zočinci

Svatko tko je odlučio izaći iz radnog odnosa i zarađivati poslovanjem putem paušalnog obrta odlučio je preuzeti rizike samostalnog poslovanja i odreći se prava iz radnog odnosa. Odluka o napuštanju radnog odnosa zbog povećanja neto zarade definitivno je korak osobe s poduzetničkim duhom. Je li u nekim slučajevima riječ o prikrivenom radnom odnosu? Možda, ali za utvrđivanje toga trebali bi postojati vrlo jasni kriteriji. O paušalcima koji su centru pozornosti u zadnje vrijeme temu je detaljno razradio Božidar Lukša.

INTERVJU - Boris Popović: Uz profesionalnu upravu imamo i neslužbenu u kojoj su najbolji mladi zaposlenici

Alarm automatika, regionalni lider u industriji tehničke zaštite, ovih je dana proslavila prvih trideset godina. Iz maloga riječkog poduzeća stasala je u ono snažno izvozno orijentirano, i to s uredima u jedanaest zemalja i petnaest gradova. O tome kako je u tome uspio i što je sve potrebno da bi se malo privatno poduzeće dovelo do faze profesionalizacije i pripremilo da preraste u veliku kompaniju, predsjednik Uprave Alarm automatike objašnjavao je u stanci Liderove konferencije 'Dan velikih planova', a u novom broju Lidera s njim je razgovarala Aleksandra Brzić.

TEHNOPOLIS - Jeftiniji i skuplji videonadzor - Stari mobiteli vraćaju se u život kao nadzorne kamere

Staromodne špijunke i portafone zamjenjuju pametna zvonca, a uređaji nalik na kreditne kartice špijuniraju što se oko njih događa čak i kad su gotovo prekriveni... O novim izumima koji na domove paze bolje čak i od najpredanijih susjeda piše Vedran Harča.

PRILOG - Poslovni pokloni

Granica preosobnoga, preskupoga ili uvredljivoga ne smije se prijeći dok se biraju darovi za poslovne sutradnike i partnere. Nalaže to poslovni bonton, a praksa pokazuje da čak 65 posto primatelja dara s logom ponovno želi poslovati s tvrtkom koja mu je svojim potpisom uljepšala dar i dan. Kako biste bili sigurni da ćete napraviti pravi odabir pročitajte Liderov prilog o poslovnim poklonima.

Što još donosi novi broj potražite u srijedu u digitalnom i od četvrtka u tiskanom izdanju poslovnog tjednika Lider.

23. travanj 2024 11:56