Kompanije
StoryEditor

CEMEX sudjelovao u akciji pošumljavanja Kozjaka i sadnji 900 sadnica

26. Listopad 2019.
cemex sadnja

U sklopu građanske inicijative Dani kolektivne sadnje drveća CEMEX je organizirao pošumljavanje Kozjaka u dijelu rudnika Sv. Juraj – Sv. Kajo na kojem je završena eksploatacija. U akciji je zasađeno oko 900 sadnica maslina, čempresa, lovora, ružmarina i lavande, a CEMEX je svim volonterima osigurao opremu za sadnju, hranu, kapu i promotivnu majicu.

Zaposlenicima ove tvrtke u sadnji drveća pridružili su se učenici lokalnih Osnovnih škola kraljice Jelene i kneza Mislava, pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Mladost i Solin, planinarska društva Kozjak i Sv. Jure, HGSS te predstavnici lokalnih gradova. 

- Željeli smo primjerom pokazati kako svatko od nas kao pojedinac može doprinijeti pozitivnoj promjeni i očuvanju okoliša te smo se s velikim zadovoljstvom pridružili ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Sadnjom stabala doprinosimo borbi protiv klimatskih promjena, povećanju bioraznolikosti i promičemo održivo gospodarenje biljnim svijetom. Zahvaljujemo se svim volonterima koji su se pridružili akciji pošumljavanja Kozjaka. Ova stabla ostavljamo u naslijeđe onima koji dolaze iza nas - rekao je Velimir Vilović, direktor CEMEX-a Hrvatska.

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i tako doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno dati i svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Inicijativa se organizira i provodi na nacionalnoj, županijskoj i lokalnoj razini od 25. do 27. listopada.

01. listopad 2023 20:13