Kompanije
StoryEditor

Valamar Riviera i AZ fondovi upumpavaju 426 milijuna kuna u Imperial Rivieru

19. Rujan 2019.

Valamar Riviera će zajedno s AZ mirovinskim fodnovima dokapitalizirati Imperial Rivieru sa 426,1 milijun kuna

Riječ je o odluci donesenoj sukladno prijedlozima o povećanju temeljnog kapitala objavljene u pozivu za Glavnu skupštinu društva Imperial sazvanu za 29. listopada. Valamar i AZ time nastavljaju s zajedničkim ulaganjima u razvoj portfelja s ciljem stvaranja snažnije platforme za nastavak ulaganja u akvizicije, turističke projekte u regiji i širenje turističkog poslovanja. 

image
Vjerujemo u potencijal rasta hrvatskog turizmaŽeljko Kukurin, 

U posljednje tri godine Valamar Riviera i AZ mirovinski fondovi uložili su više od milijardu kuna u hrvatski turizam kroz akvizicije rapskog Imperiala i Hotela Makarska te kroz kontinuirana ulaganja u razvoj njihovih turističkih portfelja. Pripajanjem Hotela Makarska rapskom Imperialu krajem lipnja ove godine nastala je Imperial Riviera d.d. s ciljem stvaranja snažnije platforme za nastavak ulaganja u širenje turističkog poslovanja u Hrvatskoj i regiji.

Najavljeno povećanje temeljnog kapitala Imperial Riviere početak je realizacije petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 200 milijuna eura vrijednosti novih ulaganja u podizanje kvalitete portfelja te rast kroz akvizicije i širenje na atraktivne turističke destinacije u Hrvatskoj i regiji, čime Imperial Riviera namjerava postati jedna od pet vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

image
Ovo je model koji osigurava dugoročnu uspješnost ovog projektaKristijan Buk

- Povećanje kapitala te organizacija zajedničkog poduzeća za upravljanje i ulaganje u turističku imovinu u regiji logičan je nastavak uspješne suradnje vodećeg mirovinskog fonda i vodeće hotelijerske kompanije u Hrvatskoj. Vjerujemo u potencijal rasta hrvatskog turizma i dugoročnu održivost hotelijerstva koje ulaže u djelatnike, destinacije i kvalitetni turizam te sam uvjeren da je partnerstvo s AZ mirovinskim fondovima idealan model ulaganja i razvoja hrvatskog turizma - rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

- Nastavak ulaganja u ovaj zajednički projekt slijed je investicijske strategije AZ mirovinskih fondova po  kojoj ulažemo u hrvatski turizam jer smatramo da su takva ulaganja usklađena s dugoročnim investicijskim potencijalom članova naših fondova za koje ovakva ulaganja predstavljaju mogućnost ostvarenja optimalnih prinosa. Model u kojem spajamo investicijski potencijal AZ mirovinskih fondova i iskustvo te uspješnost u vođenju Valamara, kao vodeće hrvatske hotelijerske kompanije, smatramo modelom koji osigurava dugoročnu uspješnost ovog projekta -  rekao je Kristijan Buk, predsjednik Uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

16. travanj 2024 14:27