Svijet
StoryEditor

Dobra vijest za globalni turizam: U Kini raste buking hotela i zrakoplova

20. Ožujak 2020.
Oporavak nakon epidemije

U Kini nema više zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od početka krize izliječeno je preko 80 tisuća Kineza.

Vrhunac oboljelih bio je 17. veljače i od tada broj zaraženih je rapidno počeo padati. Bloomberg je na svojim stranicama u četvrtak objavio kako su se počele oporavljati rezervacije letova na zrakoplovima i domaćim linijama, a raste i buking noćenja u hotelima. Stanovništvo se vraća na posao – objavila je to putnička kompanija Tongcheng-Elong Holdings.

Buking u hotelima skočio je zadnji tjedan veljače za 40 posto u odnosu na tjedan prije, dok su rezervacije za domaće letove porasle za čak 230 posto. Rezervacije za letove u lipnju porasle su za 250 posto.  

Kina je i dalje na svega 20 posto rezervacija noćenja u hotelima u odnosu na isto razdoblje lani, ali turističko tržište evidentno pokazuje oporavak, što je dobra vijest i za globalni turizam.

Neke kineske aviokompanije nude zrakoplovne karte za smiješnu cijenu, kako bi počele puniti kapacitete koje je koronavirus ispraznio. Globalna organizacija OAG Aviation Worldwide izjavila je da kineski zrakoplovi ovog tjedna vraćaju gotovo tri milijuna avionskih sjedala, primarno za domaće destinacije. Kinezi putuju na more i godišnje odmore jer počinje razdoblje Kineske nove godine. Zasluženo.

19. travanj 2024 07:20