Svijet
StoryEditor

Kripto mjenjačnica FTX pokreće NFT platformu s Dolphin Entertainmentom

04. Kolovoz 2021.

Kripto mjenjačnica FTX udružuje se s Dolphin Entertainmentom kako bi pokrenuli tržište sportskih i zabavnih nezamjenjivih tokena (NFT).

- Više smo nego uzbuđeni što ćemo se udružiti s Dolphin Entertainmentom kako bismo stvorili NFT tržište za glavne sportske i zabavne brendove - tweetao je jučer FTX.

Samo tržište također će uključivati NFT-ove povezane s filmom, televizijom, glazbom, igrama i eSportovima, među ostalima.

- Delfinov doseg i razmjeri u cijeloj pop kulturi vrlo su nam impresivni - rekao je Brett Harrison, predsjednik američke podružnice FTX-a.

Navodno je dodao da je mjenjačnica uzbuđena što će poslovati s Dolphinom, natuknuvši da postoji nekoliko predmeta na horizontu koje jedva čekaju zajedno pokrenuti. Bill O'Dowd, izvršni direktor Dolphin Entertainmenta, na sličan je način reagirao na partnerstvo svoje tvrtke s FTX-om.   

- Naša zajednička ponuda razlikuje se od ostatka tržišta i, što je najvažnije, odmah stavlja NFT-ove pod jednake uvjete sa svim ostalim potrošačkim proizvodima dostupnima za kupnju putem interneta - rekao je O'Dowd, kako se izvješćuje.

NFT-ovi i sport već su uspostavili veliku vezu u većini najvećih svjetskih sportova.

NBA je nedvojbeno prednjačio s NBA Top Shotom, kolekcionarskim ludilom za NFT i kripto entuzijastima. NBA tim Golden State Warriorsi također su izdali NFT kolekciju, čineći to u travnju ove godine.

Glavne zvijezde u NFL-u slijedile su taj primjer, a Tom Brady, Rob Gronkowski i braća Manning izdali su NFT-ove. U MLB-u legenda Red Soxa Ted Williams ima svoj NFT, a u UFC-u aktualni prvak teške kategorije Francis Ngannou zaradio je više novca na prodaji NFT-a nego od borbe za titulu protiv Stipe Miočića.

29. travanj 2024 12:00