Svijet
StoryEditor

Kriptovaluta nazvana po novom soju Covida-19 od subote narasla za 815 posto

29. Studeni 2021.

Relativno nejasna kriptovaluta pod nazivom Omicron (OMIC) danas je skočila na najvišu razinu, unatoč brzom širenju novog soja Covida-19. Šalu na stranu, rast cijene naravno ne korelira direktno s širenjem novog soja, već odražava špekulacije investitora.

OMIC token dosegao je 689 dolara prije nekoliko sati tijekom azijske trgovinske sesije u ponedjeljak ujutro. Taj rast doprinio je rastu od 815 posto posto od subote kada se cijena kretala oko 65 dolara.

Token dijeli svoje ime s novom varijantom Covid-19 koja je prvi put otkrivena u Južnoj Africi 23. studenog. Svjetska zdravstvena organizacija nazvala  je brzo rasprostranjeni soj  B.1.1.529 po petnaestom slovu grčke abecede.

Omicron je rezervna valuta decentraliziranog protokola koji je pokrenut na Arbitrumu, Ethereumovom Layeru 2. Njegov izvorni OMIC token poduprt je s nekoliko kriptovaluta, uključujući USDC stablecoin i tokene pružatelja likvidnosti.

Njime se može trgovati samo na decentraliziranoj mjenjačnici SushiSwap na kojoj je u protekla 24 sata zabilježeno 454.000 dolara volumena za OMNIC/USDC par, prema Coingecku.  Web stranica za analitiku tokena nema više detalja o samoj ponudi i tržišnoj kapitalizaciji ovog korona tokena.

Yield farming projekt temeljen na obveznicama započeo je život početkom studenog kao fork (kopija) OlympusDAO DeFi protokola, ali osim imena ne dijeli nikakvu drugu vezu s virusom. 

Krajem prošlog tjedna burze su pale kako se širila vijest o novoj varijanti virusa, a na crni petak gotovo sva financijska tržišta doživjela su gubitke.

Međutim, stvari izgledaju svjetlije kako novi tjedan počinje. Kripto tržište ponovno se zeleni nakon pada na najniže razine od sredine listopada. Ukupna tržišna kapitalizacija porasla je za 5,6 posto u protekla 24 sata i trenutno je na 2,72 bilijun dolara prema CoinGecku.

23. travanj 2024 14:27