Svijet
StoryEditor

PayPal širi svoju podršku kriptovalutama akvizicijom tvrtke Curv

09. Ožujak 2021.

PayPal, gigant digitalnog plaćanja koji je krajem prošle godine omogućio korisnicima kupnju i prodaju kriptovaluta, sada širi svoju inicijativu za podršku kriptovalutama i digitalnoj imovini akvizicijom izraelskog startupa Curv.

Curv je inače vodeći pružatelj infrastrukture zasnovane na oblaku za zaštitu digitalne imovine, koji omogućuje pristup kripto novčanicima bez ikakvog hardverskog uređaja.

U listopadu 2020. PayPal je objavio svoju predanost pomaganju u oblikovanju uloge koju će digitalne valute igrati u budućnosti financijskih usluga i trgovine. Kako bi potaknula održivi rast i inovacije na ovom području, tvrtka je nedavno stvorila poslovnu jedinicu usmjerenu na blockchain, kripto i digitalne valute, a Curv će se pridružiti toj novo osnovanoj jedinici.

- Akvizicija Curva dio je cilja kojim želimo ulagati u talente i tehnologiju kako bi ostvarili viziju o sveobuhvatnijem financijskom sustavu - rekao je Jose Fernandez da Ponte, potpredsjednik i generalni direktor za blockchain, kripto i digitalne valute u PayPal-u.

Curv su 2018. godine osnovali Itay Malinger i Dan Yadlin.

- Kao pionir u sigurnosnoj infrastrukturi za digitalnu imovinu, Curv je ponosan što je prepoznat kao inovator i pouzdan partner vodećim financijskim institucijama širom svijeta - rekao je Malinger i dodao kako se usvajanje digitalne imovine ubrzava te da je Pay Pal najbolji suradnik za nastavak putovanja prema inovacijama.

PayPal očekuje da će akviziciju dovršiti u prvoj polovici 2021. a financijski uvjeti posla još nisu objavljeni

19. travanj 2024 23:09