Svijet
StoryEditor

Trumpova organizacija prodaje hotel u Washingtonu za 375 milijuna dolara

15. Studeni 2021.
Trump International Hotel u Washingtonu

Trump Organization, američki konglomerat u vlasništvu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, navodno je postigao dogovor s investicijskim fondom CGI Merchant Group o prodaji svog cijenjenog hotela Trump International u Washingtonu za 375 milijuna dolara, tj. 279 milijuna funti, prenosi BBC.

Izvori za The Wall Street Journal koji je prvi otkrio vijest kažu da se očekuje da će posao s investicijskom tvrtkom CGI Merchant Group čije je sjedište u Miamiju biti finaliziran u prvom tromjesečju sljedeće godine. U sklopu planirane prodaje, Trump International će se preimenovati u Waldorf Astoria i njime će upravljati Hilton grupa. Inače, Trump Organization, koji je kupio 60-godišnji zakup zgrade, traži kupce za hotel s 263 sobe još od 2019. godine.

Godine 2012. Trump Organization dobio je odobrenje za preuređenje ove 120 godina stare zgrade pošte, udaljene nešto manje od milje od Bijele kuće. Tvrtka bivšeg američkog predsjednika otvorila je u njoj hotel za javnost u rujnu 2016. godine, samo nekoliko tjedana nakon što je Trump prihvatio nominaciju Republikanske stranke da se kandidira za predsjednika SAD-a.

Iako je hotel bio popularan među republikancima tijekom Trumpova mandata, izazivao je i brojne kontroverze. Nedavno je, primjerice, otkriveno da je Trump uvelike pretjerao kada je tvrdio da je hotel uprihodio 150 milijuna dolara tijekom njegovog mandata. Zapravo, američki kongresni odbor otkrio je da je hotel izgubio više od 70 milijuna dolara dok je Trump bio na vlasti.

U izvješću se također navodi da je Trump ‘prikrio potencijalne sukobe interesa’ tijekom svog predsjedanja državom u vezi s njegovim vlasništvom nad hotelom i njegovom ulogom zajmodavca. Dokumenti su također pokazali da je hotel od stranih vlada primio 3,7 milijuna dolara plaćanja i odgode zajma – dovoljno da pokrije troškove 7.400 prosječnih noćenja u hotelu, a Trumpva je organizacija sve to opovrgnula i nazvala izvješća ‘obmanjujućima’.

CGI Merchant Group za sada je odbio komentirati napise za CNN, a Trumpova se organizacija još nije oglasila na upite BBC-ja.

20. travanj 2024 04:15