Tehnopolis
StoryEditor

Appleova Angela Ahrendts je najplaćenija žena u SAD-u

06. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Angela Ahrendts je do 2013. godine bila izvršna direktorica britanske modne tvrtke Burberry. U Appleu je zaposlena kao viša potpredsjednica za online i maloprodaju.

Ona je u 2014. godini, zahvaljujući rekordnim prodajnim i financijskim rezultatima u posljednjem kvartalu te godine, kući odnijela najveću plaću – čak 82,6 milijuna dolara – i tako zasjela na prvo mjesto najplaćenijih žena u 2014. godini.

Na drugom mjestu te Bloombergove ljestvice našla se Safra Catz iz Oraclea, koja je na poziciji financijske direktorice zaradila 71,2 milijuna dolara. Marissa Mayer iz Yahooa nalazi se na trećem mjestu sa zaradom od 59,1 milijun dolara, što je ujedno čini najplaćenijom izvršnom direktoricom u SAD-u.

Ahrendts je u 2014. zaradila više i od svog šefa, izvršnog direktora Applea Tima Cooka, koji je u 2014. zaradio 65 milijuna dolara. Njezina visoka plaća pokazatelj je koliko je prodajna strategija bitna za Appleov opstanak i uspjeh.

Na ljestvici koja nije rodno razgraničena, Angela Ahrendts nalazi se tik ispod izvršnog direktora Microsofta, Satye Nadelle, koji je zaradio 84,3 milijuna dolara prošle godine. Ipak, njih dvoje nisu niti blizu Nicholasu Woodmanu, izvršnom direktoru GoProa, koji je lani zaradio nevjerojatnih 284 milijuna dolara.

23. srpanj 2024 07:44