Tehnopolis
StoryEditor

Google kupuje kompaniju za mobilno plaćanje kako bi konkurirao Appleu?

20. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Softcard, kompanija koja se bavi razvojem mobilnog plaćanja, nikad nije ušla u mainstream. Zbog toga se sada prodaje.

Anonimni izvor tvrdi kako je Google Softcardu ponudio manje od 100 milijuna dolara. PayPal, div e-trgovine u vlasništvu eBaya, također je iznio svoju ponudu za kupnju.

Glasine su se počele pojavljivati nekoliko mjeseci nakon što je Apple predstavio svoj sustav mobilnog plaćanja, Apple Pay. To je prisililo velike internet kompanije, kao što su Google i PayPal, da stvore proizvod koji bi konkurirao Appleu.

Čak i ako su glasine o kupnji istinite, nije jasno što će Google ili PayPal učiniti sa Softcardom. Potencijalan razlog interesa je intelektualno vlasništvo, odnosno patenti.

Google se odbio izjasniti o gore navedenim nagađanjima:

- Google nema nikakav komentar, pozadinsku priču, neslužbenu informaciju, ili bilo kakvu vrstu verbalnog ili neverbalnog odgovora na ove glasine. –

Glasnogovornica PayPala nije odgovorila na upite, kao ni glasnogovornica Softcarda.

Softcardova mobilna aplikacija, dostupna na iOS i Android platformama, korisnicima omogućava mobilno plaćanje u više od 200 tisuća trgovina diljem SAD-a. Međutim, kompanija (koja se prvotno zvala Isis) nije uspjela privući korisnike. Ista je sudbina zadesila i Google Wallet.

23. travanj 2024 05:38