Tehnopolis
StoryEditor

Pod Nadellinim vodstvom nastavljaju se smjene u samom vrhu Microsofta

17. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

U utorak se nastavila radikalna transformacija Microsoftovog izvršnog odbora, koju predvodi šef kompanije Satya Nadella.

Iz Microsofta je najavljeno da dvoje članova izvršnog odbora, David Marquardt i Dina Dublon, neće tražiti reizbor. Oboru će se, pak, pridružiti Teri List-Stoll, iz kompanije Kraft Foods, te Charles Scharf iz Vise.

Novo najavljeno članstvo pridonijeti će stručnosti Microsofta kada je riječ o financijskim uslugama i proizvodima namijenjenima za krajnje korisnike. List-Stoll je gotovo dvadeset godina radila u tvrtki Procter & Gamble prije nego se pridružila Kraftu, a Scharf je proveo devet godina u financijskoj kompaniji JPMorgan Chase prije nego se zaposlio u Visi.

- Teri u Microsoft donosi izuzetna financijska i operativna znanja, kao i iskustvo od dvadeset godina provedenih u industriji usmjerenoj na korisnike i prodaju. Charlie pridonosi strateškim i operativnim nastojanjima Microsoftovog izvršnog odbora te raspolaže znanjima o tome kako se trgovina mijenja na globalnoj razini. – izjavio je Nadella.

Nakon što se najavljene izmjene realiziraju, čak šest od deset članova Microsoftovog izvršnog odbora na tim će pozicijama biti ne ranije od 2012. godine. Bivši CEO Steve Ballmer izašao je iz odbora prošlog mjeseca, a prije njega je odstupio Stephen Luczo. Bill Gates više nije na čelu odbora, ali i dalje je član. Odboru su se nedavno pridružili i John Stanton te Mason Morfit.

David Marquardt dio je Microsoftovog izvršnog odbora od samog početka, lipnja 1981. godine, a Dublon je članica od 2005. godine.

29. travanj 2024 02:17