Preporučeno
StoryEditor

Mladen Pavić podnio ostavku na funkciju člana uprave Kutjeva

06. Veljača 2017.

Član uprave Kutjeva Mladen Pavić podnio je ostavku na funkciju člana uprave te tvrtke, a na njegovo mjesto imenovan je Josip Ređa, izvijestili su u ponedjeljak iz Kutjeva.

Pavić je, kako se navodi, ostavku podnio iz osobnih razloga, a stupa na snagu s današnjim danom.

Nadzorni odbor Kutjeva je danas imenovao za člana Uprave Josipa Ređu iz Brestovca, a koji je do sada obnašao funkciju člana uprave Đakovačkih vina iz Mandićevca. Ređa je imenovan na vrijeme od godinu, mandat mu počinje teći 7. veljače ove godine i istječe 7. veljače 2018. godine, navodi se u objavi Kutjeva.

Mladen Pavić "nastaviti će karijeru u Kutjevu na odgovarajućim poslovima", zaključuje se u priopćenju koje je Kutjevo objavilo putem Zagrebačke burze.

>>>Na Vincelovu vinarija Kutjevo najavila otvaranje prvog vinskog trezora

Pavića je na mjesto člana Uprave Kutjeva Nadzorni odbor te tvrtke imenovao 13. rujna 2016. godine, s početkom mandata od 16. rujna te na mandatno razdoblje od dvije godine.

Krajem prošlog tjedna, pak, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je s 8.000 kuna kaznilo Mladena Pavića, bivšeg savjetnika Predsjednice Republike, koji je prešao u upravu Kutjeva prije isteka 12 mjeseci, koliko treba proći nakon napuštanja dužnosti savjetnika Predsjednice Republike.

Pavić je savjetnikom Predsjednice Republike za EU fondove, poljoprivredu i ribarstvo imenovan 19. veljače 2015. godine, a početkom rujna prošle godine (2. rujna) Predsjednica je donijela odluku kojom je Pavić, na osobni zahtjev, razriješen dužnosti savjetnika, i to s danom 15. rujna 2016. godine.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je početkom studenog prošle godine pokrenulo postupak protiv Pavića, jer je u Upravu Kutjeva prešao prije isteka roka od godinu dana od prestanka dužnosti savjetnika Predsjednice, a krajem prošlog tjedna mu je izreklo novčanu kaznu te mu naložilo da u roku 30 dana razriješi situaciju ili će protiv njega biti pokrenut novi postupak.

24. ožujak 2023 11:17