Preporučeno
StoryEditor

Vipnet završio proces preuzimanja Metroneta, nastavljaju djelovati kao odvojene kompanije

21. Veljača 2017.

Nakon što je AZTN odobrio koncentraciju Vipneta i Metronet telekomunikacija, završen je proces preuzimanja i zadovoljeni su preduvjeti za stvaranje najsnažnijeg operatora za poslovne korisnike u Republici Hrvatskoj. Vipnet i Metronet će korisnicima ponuditi fiksne, mobilne i ICT usluge najviše razine kvalitete na tržištu. Jedna od ključnih prednosti Vipneta i Metroneta vlastita je optička infrastruktura, koja je bez konkurencije najraširenija u Hrvatskoj. Metronet s 4 tisuće kilometara optičke mreže pokriva 85 posto svih poslovnih korisnika u čak 67 gradova, dok Vipnet s vlastitom optičkom infrastrukturom doseže 430 tisuća kućanstava i poslovnih subjekata, a u mobilnom segmentu preko 4G+/LTE mreže nudi brzine do 300 Mbit/s.

>>>AZTN odobrio koncentraciju VIPneta i Metronet Telekomunikacija

Kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja, Metronet ima novu Upravu s po dva člana iz Metroneta i Vipneta. Kristina Kezele iz Vipneta nova je članica Uprave za financije, Sanjin Katinić i Zdenko Vrdoljak nastavljaju svoj rad u Upravi kao članovi Uprave za marketing i tehniku. Novi predsjednik Uprave Metroneta je Jiří Dvorjančanský.

- Kao relativno komplementarne kompanije, Vipnet i Metronet su idealan par po pitanju razvijene mrežne infrastrukture nove generacije te visoke razine kompetencija i znanja. Zajedno ćemo rasti kao potpuno konvergentan operator koji brzo reagira na potrebe tržišta, ali i ispunjava korisnička očekivanja nudeći im individualizirana rješenja. S povećanjem kapitalnih investicija dodatno ćemo ubrzati i širenje optičke mreže, a naši portfelji usluga, prodajni kanali i korisnička baza u kombinaciji s pristupom koji korisnika stavlja u središte, osigurat će nam potrebne rezultate. Želim istaknuti i zaključak AZTN-a prema kojem će ova akvizicija imati pozitivan učinak ne samo na krajnje korisnike u Hrvatskoj već i na jačanje konkurentnosti na tržištu u segmentu infrastrukture – rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

Do daljnjega, Metronet i Vipnet nastavljaju djelovati kao odvojene kompanije sa zasebnim brendovima, ali će istovremeno nuditi zajednički konvergentni portfelj ispunjavajući sve komunikacijske i ICT potrebe korisnika.

 

24. svibanj 2022 17:47