Studentski Lider klub
StoryEditor

Combis kroz stipendiju Damir Baronica podupire studente Visokog učilišta Algebra

14. Lipanj 2022.

Combis je stipendiju nazvao po prerano preminulom kolegi

Višegodišnja suradnja Combisa i Algebre iznjedrila je još jedan vrijedan projekt – stipendiju Damir Baronica, kroz koju Combis podupire studente Visokog učilišta Algebra te im pruža priliku da kroz edukaciju i mentorstvo steknu vrijedna iskustva, istovremeno ih financijski podupirući.

– Neizmjerno smo sretni kada dobijemo priliku raditi sa studentima, iskustvo rada s mladim ljudima višestruko je nagrađujuće, a vidimo da i studenti prepoznaju prednosti ovakvog oblika uzajamne suradnje – izjavio je Goran Car, glavni direktor Combisa.

Prema iskustvima Algebre upravo je mentorstvo iskusnijih kolegica i kolega, od neprocjenjive vrijednosti za svakog studenta i jedan je od preduvjeta za pristupanje ispitima koji se baziraju na praktičnim znanjima.

– Znamo da teorija nema puno vrijednosti bez prakse. Upravo stoga cilj nam je privući poslodavce da pomognu uvesti polaznike naših studija u poslovni svijet. Kada studenti iskuse prave izazove, upoznaju način rada na stvarnim projektima, otvara im se slika jednog sasvim drugačijeg svijeta, a snagu i moć tehnologije sposobni su sagledati iz više uglova, zato nam je iznimno drago da su u Combisu prepoznali ovakav način podrške studentima – rekao je Hrvoje Balen, osnivač i suvlasnik Algebre.  

– Stipendija nam je jako važna, ona nosi ime našeg dragog, prerano preminulog kolege Damira Baronice. Damir je, uz to što je bio neupitni stručnjak u svom području rada, bio čovjek i kolega velikog srca. Bio je izuzetno educiran i poštovan član ICT zajednice, autor knjige 'Microsoft Excel 9: tako lako', priručnika 'Umrežavanje računala' te dugogodišnji suradnik časopisa Mreža i Bug. Za mnoge je bio i ostaje, nezamjenjiv kolega. Velika nam je čast što ova stipendija nosi Damirovo ime – poručio je Car.

Više o stipendiji i načinu prijave možete saznati ovdje.

26. travanj 2024 21:34