Studentski Lider klub
StoryEditor

LEAP Summit u znaku networkinga i međunarodno uspješnih projekata iz raznih industrija

13. Svibanj 2022.
foto Mislav Mesek

Multidisciplinarna konferencija LEAP Summit koja se ponovno održala uz generalno partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, danas se uspješno privodi kraju. Dvodnevni program sedmog izdanja konferencije okupio je skoro 2000 posjetitelja u Branimir Mingle mallu iz više od 20 zemalja te ugostio više od 60 inozemnih i domaćih predavača.

Na tri tematske pozornice; LEAP Stage, Ideas&Tech Stage by EEN te Green Stage, tijekom drugog dana izmjenjivali su se vodeći profesionalci brzo rastućih industrija.

Među predavačim drugog dana LEAP-a bio je i Ivan Kurtović, predsjednik Uprave InterCapital Asset Managementa, prvog hrvatskog robo-savjetnika. Kurtović se u svom izlaganju dotaknuo puta osmišljavanja i razvoja digitalnog proizvoda Genius te izazova s kojima su se susreli tijekom izrade aplikacije.

- Aplikacija je nastala kao rezultat našeg dugogodišnjeg rada i iskustva koje smo kao organizacija stjecali godinama. Svatko od nas, bilo kao pojedinac ili organizacija u kojoj radi, je autentičan te samim time drugačiji od bilo koga drugog. Prepoznavanje i vrednovanje autentičnosti je jako bitno, a svatko od nas mora njegovati, održavati i podržavati spomenute vrijednosti - izjavio je Ivan Kurtović.

Među mnogobrojnim predavačima, istaknuli su se i inženjerka Europske svemirske agencije Elisabetta Lamboglia, serijski poduzetnik te jedan od pokretača projekta The Walnut Fund Ante Lučić, 24-godišnji direktor informatičke tvrtke CircuitMess poznate po razvoju Batmobila na temelju kojeg je potpisao ugovor s holivudskim studijem Warner Bros Albert Gajšak, direktorica strateškog planiranja Adidas Originals Puja Chakraborty, direktor Microblinka za Hrvatsku Igor Strejček te mnogi drugi.

Albert Gajšak, kao mladi poduzetnik istaknuo je kako učenje ne mora biti dosadno te kolika je važnost networkinga i održavanja konferencija poput LEAP Summita.

- Prvi put na LEAP Summitu sudjelovao sam 2018. godine, a i danas kao predavač na LEAP stageu. Ovdje sam upoznao mnoge ljude, od kojih su mi neki postali partneri na raznim projektima. Izuzetno je bitno upoznavati ljude koji stvaraju i razvijaju vlastite projekte jer iz prve ruke možete čuti njihova iskustva - poručio je Gajšak sudionicima konferencije.

image

Albert Gajšak, LEAP Summit 2022

foto Mislav Mesek

- Tijekom dva dana LEAP summita uspjeli smo ugostiti vodeće svjetske stručnjake iz različitih industrija, a izrazito nam je drago da je ovo povratničko izdanje LEAP-a potaknulo interes inozemnih sudionika pa tako ove godine bilježimo dolazak ljudi iz Francuske, Italije, Švicarske, Srbije i Kosova. Pred nama je još fLEAP out party, besplatan za sve naše sudionike, na kojem će imati priliku upoznati predavače, razmijeniti iskustva, razgovarati o poslovnim prilikama ali i sklopiti nova prijateljstva od kojih će neka možda krenuti i putem poslovnih suradnji - zaključila je Sara Smojver, članica organizacijskog tima Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

01. listopad 2022 22:06