Studentski Lider klub
StoryEditor

Otvoren sajam poslova Job Fair

12. Svibanj 2022.
Job Fair
Piše: Anamarija Mujanović

Nakon dvogodišnje pauze održavanja uživo, svečano je otvoren 15. Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike. U sportskoj dvorani Martinovka studenti dva dana mogu šetati među štandovima više od 130 poduzeća i upoznati se i povezati s budućim poslodavcima.

Otvorenju su prisustvovali i brojni visoki dužnosnici uključujući predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, ravnatelja Uprave za znanost i tehnologiju iz Ministarstva obrazovanja i sporta, Hrvoja Meštrića te zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba Luku Korlaeta.

Sajam je otvorio dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Gordan Gledec, koji je istaknuo da su potrebe tržišta rada na području ICT-ja znatno veće od broja studenata koji završe fakultet pa se fakultet upravo zbog toga okreće međunarodnom tržištu jer je velika potreba tržišta za mladim IT-jevcima.

- Ovogodišnji Job Fair bilježi rast izlagača poslodavaca i tvrtki za 30 posto, a upravo je ovaj sajam prilika za poslodavce da vide svoje buduće radnike, ali i za studente da upoznaju svoje buduće zaposlenike i fokusiraju se na ono što im je potrebno u traženju posla – rekao je Gledec.

Organizaciju Job Faira pohvalio je i predsjednik Milanović spomenuvši da je FER jedan od malobrojnih centara izvrsnosti važnih za hrvatsku budućnost te da Hrvatska treba prestati biti privržena europskim fondovima.

- Ja se ne bojim za vaš posao i bio bih sretan ako bi vaš budući posao bio u Hrvatskoj. Jer, Hrvatska bez znanja ove vrste nema puno aduta s kojima bi bila dovoljno neovisna da nam europski fondovi, a to znači ničija pomoć, više ne trebaju – rekao je predsjednik.

Prvi dan održavanja Job Faira na središnjoj pozornici izmijenili su se govornici iz tvrtki Ericsson Nikola Tesla, Syntio, Memgraph, Končar, Infobip te mnogi drugi, dok drugi dan održavanja, između ostalih, svoje mjesto na govornici imaju i Rimac Automobili, Photomath, mStart i FIVE.

Prema riječima organizatora, u dva dana održavanja Job Faira očekuje se oko 5000 studenata zagrebačkih fakulteta.

12. travanj 2024 16:26