Studentski Lider klub
StoryEditor

RBA dodijelila gotovo 100.000 kuna vrijednu stipendiju Luka Mak budućoj studentici Algebre

08. Srpanj 2022.
Kiara Sabati na dodjeli stipendija ”Luka Mak” u organizaciji Raiffeisen Bank i Visokog učilišta Algebrafoto Krešimir Pletikosa

Stipendija od gotovo 100.000 kuna će u potpunosti pokriti troškove preddiplomskog studija digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra

Stipendija Luka Mak koju Raiffeisen bank Austria dodjeljuje drugu godinu za redom, iduće će tri godine Kiari Sabati iz Varaždina financirati preddiplomski studij digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra. Nakon brojnih prijava uslijed velikog interesa, stručni žiri RBA i Algebre odlučio je kako će stipendija Luka Mak najbolje biti iskorištena za potporu visokog obrazovanja mlade Varaždinke.

Kiara je završila Gospodarsku školu u Varaždinu s odličnim uspjehom, a za studij digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra odlučila se na poticaj svoje majke. Dugi niz godina trenirala je rukomet, a za sebe govori kako se uvijek trudi biti nasmijana jer vjeruje da ne postoji situacija koju iskren osmijeh neće učiniti ljepšom i lakšom.

- Ova stipendija puno će mi pomoći jer osim troškova fakulteta imam i troškove smještaja koje trebam financirati. Sretna sam što sam dobila priliku učiti i raditi nešto što stvarno volim, u što ću svakako ugraditi i vrijednosti poput timskog rada koje sam naučila kroz godine igranja rukometa - rekla je ovogodišnja dobitnica stipendije Luka Mak.

- Nakon što smo pročitali Kiarinu prijavu i uzeli u obzir sve njezine uspjehe i vrijednosti koje je pokazala tijekom prijavnog procesa i razgovora, znali smo da upravo ona utjelovljuje ključne vrijednosti stipendije Luka Mak. Mlada osoba željna znanja, prilike za razvoj i učenje, ambiciozna i draga, s vrijednostima koje zaista vrijedi prenositi dalje. Luka je bio izniman pojedinac te smo ponosni da će u njegovo ime još jedan mladi stručnjak u nastajanju moći započeti svoj akademski i karijerni put. Ova stipendija je poticaj i svim drugim budućim studentima da se prijave, uče, razvijaju se i napreduju - izjavio je Ivan Tolić, direktor korporativnih komunikacija i održivog razvoja RBA.

Dodjelu stipendije Luka Mak komentirao je i Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra, koji je istaknuo da je već iz Kiarine prijave bilo je jasno vidljivo da su njezini interesi i budući planovi usmjereni ne samo na nišu digitalnog marketinga i tehnologija, već i na cjelokupnu zajednicu.

- Takve kvalitete treba poticati, a kako i mi na Visokom učilištu Algebra dijelimo iste vrijednosti te su nam jednako važni i naši studenti, nastavnici, zaposlenici te svi ostali uključeni u Algebrinu priču, na prvu smo se prepoznali. Kada se tome pribroje svi drugi uspjesi i rezultati iz prijavnog procesa, Kiara je definitivno bila najbolji izbor za ovu jedinstvenu stipendiju. Veseli nas što ćemo i u idućoj akademskoj godini još jednoj talentiranoj mladoj osobi omogućiti ulazak u akademski i profesionalni razvoj u području digitalnog marketinga - naglasio je dekan Balković.

Stipendija nosi ime po Luki Maku, prerano preminulom mladom stručnjaku RBA iz niše digitalnih kanala, platformi i digitalnog marketinga, a pokrenuli su je njegovi kolege zbog dobrote, pozitive i inspiracije koju je Luka donosio u svakodnevnom radu. Luka Mak bio je inovator i profesionalac, ali prije svega dobar čovjek čija je pozitivna energija i stalna želja za učenjem i dijeljenjem znanja sadržana kao temelj ove stipendije.

25. travanj 2024 15:53