Tehno
StoryEditor

Brend vivo i službeno najavio dolazak u Hrvatsku

08. Lipanj 2022.
foto Shutterstock

Piše: Anamarija Mujanović

Svjetski brend pametnih telefona vivo dolazi na hrvatsko tržište. Nakon što su se proširili na tržišta Austrije, Češke, Srbije i Rumunjske prošle godine, vivo telefoni dolaze i u Hrvatsku.

Poznat kao brend koji je fokusiran na upoznavanje svojih potrošača umjesto poticanja inovacija, predstavio je čitač otisaka prsta na zaslonu kao i sustav stabilizacije slike uz pomoć kadrana.

Kineska tvrtka sa sjedištem u Dongguanu posluje diljem svijeta te su prošireni na 60 svjetskih tržišta, a od 2020. godine posluju i na 17 europskih tržišta pa je tako Hrvatska najnovije, 18. tržište.

Osnovani 2011. godine s prvim fokusom na fiksnu telefoniju, vivo trenutno ima tri najpoznatije svoje serije telefona i to X, V i Y seriju, svaka sa svojim specifičnostima. Najpoznatija na svjetskom tržištu zasigurno je Y serija koja je , kako tvrde predstavnici ove multinacionalne tvrtke, namijenjena svim generacijama.

- Jako se veselimo stjecanju novih prijatelja u Hrvatskoj, nastavljajući rasti vođeni našom filozofijom da radimo pravu stvar na pravi način - naglasio je Dušan Kuzmanović, direktor prodaje u regionalnom predstavništvu tvrtke vivo.

Peti proizvođač pametnih telefona u svijetu ima tzv. 'korak po korak' pristup tržištu, koji se, kako tvrde, pokazao ispravnim jer su vodeći na nekoliko azijsko-pacifičkih tržišta uključujući i svoje domaće.

Kako su rekli na predstavljanju brenda u Zagrebu, više od 75 posto ukupnog broja zaposlenika uključeno je u istraživanje i razvoj pa su se pohvalili i sa više od 400 milijuna kupaca diljem svijeta.

Tvrtka vivo fokus stavlja na kameru, a novi model Y76 5G predstavnici su pohvalili zbog glavne kamere od 50 megapiksela kao dijelom sustava trostruke stražnje kamere dok prednja kamera ima 16 megapiksela.

Isto tako, predstavili su i druge modele serije Y i to Y33s, Y21s i Y21. Kako su naveli u priopćenju, svaki od novih telefona dijeli iste ključne značajke, a to su bateriju od 5000 mAh u kombinaciji s brzim punjenjem, operativni sustav Android 12 i podršku za dual-SIM te bočni senzor otiska prsta.

Na predstavljanju brenda najavili su da će ova serija na hrvatskom tržištu biti dostupna po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1299 kuna za Y21, 1599 kuna za Y21s. Slijedi Y33s s cijenom od 1899 kuna, te Y76 5G po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2399 kuna.

Ova tehnološka tvrtka pohvalila se na predstavljanju i sa svojim sportskim partnerstvima pa tako njihovi proizvodi mogu vidjeti i na Svjetskom nogometnom prvenstvu ove godine u Kataru kao i na lokalnim prvenstvima kao što su Ženska odbojkaška liga u Italiji, LaLiga nogometna liga u Španjolskoj te Poljski savez za skijaške skokove.

26. travanj 2024 21:49