Tehno
StoryEditor

Google konačno lansirao svoj prvi pametni sat, Pixel Watch

12. Listopad 2022.

Osim što su značajke FitBita integrirane u Pixel Watch, povezali su ga i s drugim proizvodima iz Googleovog ekosistema

Tehnološki div Google konačno je ušao u bitku za tržišnim udjelom u industriji pametnih satova. Njihov prvi pametni sat Pixel Watch trebao bi poljuljati pozicije lidera Applea, s Apple Watchom i Samsunga, s njihovim Galaxyijem, a trenutno su dostupne dvije verzije - model s Wi-Fijem i Bluetoothom (350 dolara), te model s 4G LTE-om.

Google već godinama razvija tehnologiju WearOS za pametne satove, ali se njome koriste druge kompanije, poput Samsunga ili Fossila, čiji proizvodi rade na Android operativnom sustavu. Međutim, nakon što je Google preuzeo Fitbit, kompaniju specijaliziranu za fitness trackera i druge nosive tehnologije, u medijima se počelo šuškati da bi njihov sljedeći potez mogao biti lansiranje vlastitog brenda pametnog sata.

Napredne značajke

Osim što su značajke FitBita integrirane u Pixel Watch (mjerenje ciklusa spavanja, otkucaja srca, podaci o fizičkoj aktivnosti, razina kisika u krvi, EKG senzor i sl.), povezali su ga i s drugim proizvodima iz Googleovog ekosistema. Tako se, primjerice, na pametnom satu mogu pronaći aplikacije poput Google Home Assistanta, YouTube Musica i brojne druge Andorid aplikacije.

Također, većina značajki poput memorije i trajnosti baterije, poklapa se s recentnim modelima Apple Watch Series 8 i Samsung Galaxy Watch 5. Sat dolazi s 1,2-inčnim zaslonom, a od ogrebotina ga štiti Gorilla Glass 5, dok je kućište promjera 41 milimetar napravljeno od nehrđajućeg čelika koji jamči priličnu izdržljivost. Radi na nešto starijem Exynos 9110 procesoru te raspolaže s 2GB RAM-a i 32GB interne memorije, dok mu baterija traje oko 24 sata.

Oba modela Pixel Watcha dostupna su u prednarudžbi, a iz kompanije je stiglo obećanje da s dostavom kreću od 13. listopada.

25. travanj 2024 22:24