Tehno
StoryEditor

Osječka Orqa predstavila svoje proizvode na Japan Drone 2022 sajmu

28. Srpanj 2022.

Predstavnici Orqe, tvrtke koja se bavi razvojem video-naočala za pilote dronova posjetili su kao izlagač globalno renomirani expo Japan Drone 2022. Orqa je ranije ove godine predstavila svoje nove proizvode na globalno poznatoj CES konferenciji u Las Vegasu, a prošlog tjedna predstavila ih je i u Japanu, gdje se oni prodaju od početka godine. Japan Drone 2022 expo i konferencija u 3 dana programa okupila je preko 17.000 posjetitelja u gradu Chiba unutar Tokyo Bay područja, sa čak 170 domaćih i 18 inozemnih izlagača.

Japan već desetljećima ima titulu jedne od tehnološki najrazvijenijih država svijeta te se etablirao kao lider u području digitalizacije i tehnoloških inovacija. Japansko tržište predstavlja značajan potencijal i iz razloga što ga čini gotovo 130 milijuna građana visoke platežne moći, sklonih tehnologiji i inovacijama. Upravo iz tog razloga, organski interes koji je japanska zajednica pilota dronova pokazala značajan je za daljnji razvoj proizvoda te njihove plasiranje na globalnoj sceni. Na Japan Drone 2022 sajmu predstavljena su četiri proizvoda iz ponude tvrtke Orqa, a to su: dva modela naočala za pilote dronova (Pilot i Race varijante FPV.One modela), kontroler za upravljanje dronovima  te simulator letenja drona.

- Izrazito nam je drago što smo imali priliku sudjelovati na Japan Drone 2022 sajmu te svoje proizvode predstaviti uz bok brojnim tehnološkim inovatorima i tvrtkama. Japansko tržište vrlo je otvoreno za nove i inovativne proizvode te ako imate tehnološki relevantan proizvod, vrlo je vjerojatno da će japansko tržište pokazati značajan interes. Po pitanju plasmana proizvoda na japansko tržište, od početka godine prodajni rezultati su izuzetno dobri, a ovaj posjet pokazao je da daljnji potencijal rasta svakako postoji, no nužno je ostvariti neke predispozicije, kao što je certificiranje pojedinih proizvoda - istaknuo je Tomislav Krolo, operativni direktor tvrtke Orqa.

Osim prilike da svoje proizvode pokažu u ovom poticajnom okruženju, predstavnici Orqe uspostavili su i kontakt sa zastupnicima organizacije European Business Council, koja predstavlja interese europskih izvoznika u Japanu. Za posebni doživljaj pobrinuli su se članovi WTW (Wednesday Tokyo Whoopers), jedne od najaktivnijih zajednica japanskih pilota FPV dronova. WTW je zajednica koja okuplja ljubitelje dronova, i svake srijede organiziraju utrke mikro dronova na različitim lokacijama na području Tokya, uglavnom u kafićima. Velik broj članova WTW zajednice koristi ORQA proizvode, a hrvatske predstavnike ugostili su na internom okupljanju te na taj način dodatno produbili sponu između Hrvatske i Japana.

Izlaganje na Japan Drone 2022 sajmu slijedeći je korak u razvoju japanskog tržišta, gdje su prikupljene vrlo važne povratne informacije direktno od postojećih i potencijalnih novih kupaca. Jedan od daljnjih koraka je i prilagođavanje proizvoda lokalnim uvjetima i jeziku, a počet će certifikacijom i lokalizacijom softvera za simulaciju letenja dronom.

07. veljača 2023 13:14