Tehno
StoryEditor

Sve akcije na jednom mjestu: Aplikacija Košarica nudi pregled sniženja u trgovinama diljem Hrvatske

13. Siječanj 2023.

Na vrhu ljestvice popularnosti među mobilnim aplikacijama ovih je dana ‘Košarica‘ tvrtke Smart Solutions iza koje stoji Zadranin Stipe Stagličić. Riječ je o aplikaciji koja svojim korisnicima nudi pregled aktualnih sniženja u trgovinama, a zbog dolaska eura developer aplikacije uveo je i dodatnu mogućnost konverzije iz eura u kune i obratno.

image

Stipe Stagličić

foto

Kako je rekao Stagličić, ‘do sada nije bilo ničega sličnom tome‘ pa je upravo on razvio aplikaciju koja objedinjuje sva sniženja na jednom mjestu bez gomilanja kataloga. Najveći problem, navodi, bilo je prikupljanje podataka, a aplikacija je ‘puštena van‘ na testiranje u prosincu dok danas ima više od 10 tisuća preuzimanja.

Na početnoj stranici se nalaze izdvojene ponude te kategorije i trgovine koje korisnici mogu odabrati te tako pretraživati omiljene artikle pomoću tražilice. Kako navodi developer, od korisnika je dobio povratnu informaciju da uz aplikaciju prilikom svakodnevne kupnje u rukama moraju držati i popis stvari koje su im potrebne pa je uvrštena i značajka ‘Lista za kupovinu‘ u koju korisnici mogu svrstavati artikle za kupnju. ‘Košarica‘ im automatski zbraja i cijene artikala pa mogu vidjeti koliko će novca (u eurima i u kunama) potrošiti u kupovini.

Uskoro verzija za IOS

Aplikacija trenutno nudi pregled sniženja u 18 trgovina na području Hrvatske, uključujući Konzum, Lidl, dm i Svijet Medija, a kako tvrdi Stagličić, iako je u početku bilo problema po pitanju suradnje s trgovcima, trenutno se svakodnevno javljaju.

Apsolutno je besplatna za sve korisnike, a financira se samo od oglasa. Iako je trenutno dostupna samo na Android telefonima, uskoro izlazi i verzija za IOS sustave. Isto tako, prema Stagličićevim riječima uskoro bi trebale biti uvrštene i ‘notifikacije‘ pa će tako korisnici svakodnevno biti obaviješteni o najnovijim akcijama u trgovinama.

‘Košarica‘ je trenutno samo na hrvatskom jeziku, a u sljedećih bi se dva mjeseca, osim notifikacija trebala uvesti i mogućnost korištenja i pretraživanja na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku kako bi turisti tijekom ljetne sezone mogli pretraživati artikle po sniženim cijenama. 

16. srpanj 2024 16:43