Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Bivši čelni čovjek Kraša i Konzuma Slavko Ledić prešao u upravu Tommyja

15. Svibanj 2023.
Slavko Ledić
Nakon što je krajem veljače napustio mjesto predsjednika uprave najveće konditorske kompanije Kraš, Slavko Ledić službeno je ušao u upravu trgovačkog lanca Tommy u vlasništvu Tomislava Mamića. Podaci Sudskog registra pokazuju da je Ledić četvrti član uprave ovog trgovačkog lanca, a preostali članovi su Ante Josić, predsjednik Uprave, te Joško Rađa i Zoran Mikulić, članovi uprave.
 
S pozicije predsjednika Uprave Kraša, u kojem većinski vlasnički udio drži Mesna industrija Braća Pivac, Ledić je otišao nakon nešto manje od tri godine, a naslijedio ga je Allen Halamić, dugogodišnji menadžer Lidla u BiH i Hrvatskoj.
 
U Kraš je Ledić došao iz Konzuma u kojem je bio od svibnja 2005. godine, od 2016. u ulozi predsjednika Uprave najvećeg domaćeg maloprodajnog lanca pa ima iskustva u upravljanju retail biznisom u Hrvatskoj što će Tommyu zasigurno koristiti.
 
Inače, najveći dalmatinski maloprodajni lanac u kojem Ledić nastavlja karijeru već je neko vrijeme u fazi potencijalne prodaje ili barem ispipavanja interesa investitora. Poznato je da je vlasnik Tommyja bio u razgovorima s globalnim investicijskim fondom CVC Capital Partners, no nije došlo do zaključenja transakcije o čemu smo pisali u Lideru.
 
Mamić je nedavno za medije izjavio da se završava organizacijsko i vlasničko restrukturiranje Tommyja, kojem će se pripojiti pekarsko-slastičarska tvrtka Bobis i mesna industrija Petason, koja je odnedavno u 100-postotnom vlasništvu Tommyja. U sklopu restrukturiranja prerasporedit će se i portfelj poslova unutar Uprave Tommyja, a Slavko Ledić će imati važnu ulogu u novoj organizaciji.
 
Ledić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te završio nekoliko programa na poslovnoj školi IEDC Bled. Svoju je karijeru započeo na poziciji voditelja regije u tvrtki Alastor, a potom je bio na funkciji direktora prodaje i prokurista Amfora Makarske pa u Croatia Osiguranju na poziciju regionalnog direktora.
23. travanj 2024 15:33