Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Dalekovod s gubitkom, ali i 20 posto većim poslovnim prihodima

26. Veljača 2024.
Tomislav Rosandić, predsjednik Uprave Dalekovoda   

Poslovni prihodi Dalekovod grupe u 2023. godini iznosili su 168 milijuna eura i veći su za 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je neto gubitak iznosio 3,8 milijuna eura, objavljeno je u financijskom izvješću Dalekovod grupe. 

Rezultati su, navodi se,  očekivani nastavak trenda rasta koji je prisutan od druge polovice 2022. godine te u prvih devet mjeseci 2023. godine. U 2022. su, inače,  imali  neto dobit od 745 tisuća eura. 

Normalizirana EBITDA grupe u 2023. iznosi 7,8 milijuna eura i veća je za 1,7 milijuna eura u odnosu na godinu ranije.

Dalekovod grupa, stoji u financijskom izvješću, dodatno je ojačala poziciju na tradicionalnim tržištima Švedske, Norveške, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srednjeg Istoka, ali i na domaćem tržištu. Isto tako, smatraju da će  buduće poslovanje  svakako potaknuti i snažniji ulazak na nova tržišta, poput Njemačke, gdje su uspješno završeni prvi projekti.

Pozitivnim rezultatima Grupe, ističe se,  najviše doprinosi dinamika realizacije, visoka razina ugovorenih poslova te povećana efikasnost na projektima, a nastavak ovakvih pozitivnih trendova očekuje se i u narednom razdoblju.

Predsjednik Uprave Dalekovoda Tomislav Rosandić naglašava kako poslovni rezultati potvrđuju da je Dalekovod Grupa u fazi stabilnog i održivog rasta.

- Osim samih brojčanih pokazatelja posebno nas ohrabruju i najavljena značajna ulaganja u revitalizaciju energetske i željezničke infrastrukture u cijeloj Europi kroz naredno desetljeće. U godinu u kojoj Dalekovod slavi 75 godina neprekinutog poslovanja, ulazimo optimistični i spremno dočekujemo sve sljedeće projekte na inozemnim, a posebno na domaćem tržištu, koje također ulazi u fazu intenzivnih ulaganja u razvoj infrastrukture - istaknuo je Rosandić. 

Dalekovod grupa, je sa zadnjim danom 2023. imala ‘Knjigu ugovora‘ u iznosu većem od 281 milijuna eura

14. lipanj 2024 02:56