Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Organizacijske promjene u Upravi HT-a – dobivaju člana Uprave za Poslovne korisnike

30. Kolovoz 2022.
Marijana Bačić

Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma odobrio je novu organizacijsku strukturu Uprave tvrtke, kojom se uvodi pozicija člana Uprave za Poslovne korisnike čime će se Uprava sastojati od šest umjesto dosadašnjih pet članova.

Marijana Bačić imenovana je novom članicom Uprave i glavnom operativnom direktoricom za poslovne korisnike (COO Business), a kako se navodi u priopćenju na poziciju stupa 1. rujna i to s pozicije Potpredsjednice za korporativnu prodaju i ICT usluge u HT-u.

Svoju karijeru u Hrvatskom Telekomu započela je 2001. godine kao specijalistica za podatkovne mreže u području Tehnike, nastavivši je u Kontrolingu i planiranju u području Financija, te na poziciji voditeljice ključnih poslovnih korisnika. Nakon novog promaknuća preuzima poslove direktorice Odjela za prodaju realnom, trgovačkom i uslužnom području, a kasnije i direktorice cijelog Sektora korporativne prodaje. Od 2020. godine obnašala je dužnost Potpredsjednice za korporativnu prodaju i ICT usluge.

Nadzorni odbor je također imenovao Borisa Drila članom Uprave za tehniku i informacijske tehnologije na još jedno mandatno razdoblje od tri godine koje počinje 1. siječnja 2023., kada mu ističe trenutni mandat.

image

Boris Drilo

foto

Drilo se priključio HT-u 2012. godine došavši iz Ericsson Grupe u kojoj je proveo 12 godina na projektnim i rukovoditeljskim poslovima vezanim uz razvoj i primjenu telekomunikacijskih mreža i novih tehnologija. Godine 2017. imenovan je članom Uprave za tehniku i informacijske tehnologije, a tijekom njegovog mandata HT je realizirao razna ostvarenja koja su promijenila industriju, poput primjerice uvođenja prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj 2020. godine.

- Dvadesetogodišnja karijera Marijane Bačić u HT-u, koju su obilježili impresivni rezultati na svim pozicijama koje je obnašala, govori sama za sebe. Marijana posjeduje dubinsko znanje o našoj tvrtki, telekomunikacijskoj i ICT industriji te je imala značajnu ulogu u razvoju naših inovativnih proizvoda i rješenja koja su unaprijedila poslovanje poduzeća svih veličina. Siguran sam da će se dokazati i u svojoj novoj ulozi članice Uprave, pridonoseći održivom rastu HT-a, a istovremeno i omogućavajući našim korisnicima da iskoriste digitalne mogućnosti koje im pružamo i time ostvare svoje ciljeve. Sa zadovoljstvom pozdravljam i ponovno imenovanje Borisa Drila, koji je sa svojim timom imao ključnu ulogu u transformaciji naše mreže i postavljanju novih industrijskih i tehnoloških standarda, te nastavljamo s jasnim ciljem daljnjeg jačanja liderskog statusa HT-a - poručio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Od 1. rujna Upravu Hrvatskog Telekoma činit će Kostas Nebis, predsjednik, Nataša Rapaić, nadležna za segment privatnih korisnika, Boris Drilo, nadležan za tehničke i informacijske funkcije, Ivan Bartulović, nadležan za ljudske resurse, Matija Kovačević, nadležan za financije i Marijana Bačić, nadležna za segment poslovnih korisnika.

27. siječanj 2023 17:47